duminică, 6 martie 2016

La Boston, spectator la Campionatul Mondial de Patinaj Artistic

Una dintre competiţiile sportive de mare atractivitate este şi Campionatul Mondial de Patinaj Artistic, care în acest an are loc la Boston, în Statele Unite ale Americii, în perioada 28 martie - 3 aprilie. Am socotit că este un prilej ideal de a vedea un frumos oraş american, aşa că am inclus evenimentul pe lista cu idei de vacanţă pentru luna martie.
Capitală a statului american Massachusetts, Boston are multe muzee, galerii de artă, parcuri, obiective turistice istorice, multe spectacole live, fiind şi gazda uneia dintre cele mai prestigioase universităţi din lume - Harvard. Toate acestea, fac ca anual la Boston să vină peste 16 milioane de turişti.
Sunt mai multe puncte de atracţie turistică în Boston. Unul dintre ele ar fi Back Bay, un golf pe râul Charles, în apropiere aflându-se şi podul Longfellow. O modalitate plăcută de a vedea oraşul este şi o călătorie cu feribotul, prilej cu care poţi ajunge la Acvariu (intrarea - 20.95 dolari), o altă atracţie turistică de neratat. În plus, de aici se organizează ieşiri în larg pentru a vedea balenele!
După cum spuneam, aici sunt multe muzee, galerii de artă, parcuri, astfel că - în funcţie de ceea ce-şi doreşte fiecare să vadă şi să facă într-o vacanţă - ai de unde alege. Un punct aparte îl constituie cartierul cu teatre, spectacolele live de aici fiind foarte apreciate. Nu ar trebui să lipsească din sejurul petrecut la Boston - Prudential Tower (cea mai înaltă clădire din oraş, cu 228 metri şi 52 etaje; la etajul 50 se află o platformă de observaţie, de unde priveliştea este fabuloasă, mai ales dacă ajungi spre apus; intrarea costă 11 dolari).
La competiţie
Campionatul Mondial de Patinaj Artistic este găzduit de TD Garden. Se ajunge foarte uşor cu un fel de metrou de suprafaţă "T", arena fiind situată lângă Staţia Nord, deservită de liniile verde şi galbenă. Biletele se pot achiziţiona de pe site-ul oficial al competiţiei - http://worlds2016.com/tickets/ - şi există mai multe variante de bilete şi abonamente, de la 25 dolari la 1.295 dolari.
Cum se ajunge la Boston?
Cu avionul, iar o variantă bună ar putea fi următoarea:
25 martie: Bucureşti 6.00 - 8.05 (KLM) Amsterdam 10.30 - 13.28 (Delta Airlines) Boston
4 aprilie: Boston 19.38 - 7.25 (5 aprilie) (Delta Airlines) Londra 14.50 - 20.05 (Tarom) Bucureşti
Preţ: 540 euro, cu precizarea că pe segmentul Bucureşti - Amsterdam nu este inclus bagajul de cală, 15 euro.
De la aeroport, ai varianta metroului sau a autobuzului, în funcţie de locul din oraş în care vrei să ajungi. Oricum, conexiunile sunt foarte bune, aşa că în mod cert îţi va fi uşor să alegi o soluţie bună.
Variante de cazare
InterContinental, 5 stele, preţ 3.465 euro/camera dublă/10 nopţi
Club Quarters, 4 stele, preţ 2.429 euro
Fairmont Copley Plaza, 5 stele, preţ 4.246 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu