marți, 29 martie 2016

Moscova

Înainte de 1989, Moscova era cam vârful turismului pentru românul obişnuit. Apoi, ne-am reorientat spre vest, dar Moscova rămâne o destinaţie turistică interesantă, în care merită să ajungi cel puţin o dată în viaţă. Astfel că am inclus Moscova pe lista cu idei de vacanţă pentru luna aprilie.
De departe, cel mai cunoscut şi reprezentativ loc din Moscova este Piaţa Roşie, unde se află Kremlinul, Mausoleul lui Lenin, Basilica Sf. Vasile. Piaţa este impresionantă prin proporţiile sale şi dacă te gândeşti la momentele istorice care au avut loc aici, cel puţin în ultima sută de ani. Spiritul vechii Moscove poate fi regăsit pe strada "Old Arbat" şi mai merită văzute, măcar la exterior Muzeul Puşkin, Galeriile Tretiakov, Teatrul Balşoi, parcul Gorki sau Turnul Ostankino. Sigur, vei remarca şi Universitatea, care seamănă cu fosta Casă a Scânteii de la noi, iar unul dintre lucrurile care nu trebuie ratate la Moscova este o plimbare pe malurile râului care a dat numele capitalei fostului imperiu sovietic. Poţi încerca şi o croazieră, chiar dacă în aprilie este încă destul de rece în capitala rusă. Dacă vei circula cu metroul prin capitala rusă vei avea ocazia să vezi adevărate opere de artă în care au fost transformate staţiile.
Şi poate vei fi surprins să constaţi că în afara clădirilor specific ruseşti, în Moscova sunt şi cartiere de zgârie-nori, clădiri fanteziste, frumos luminate, un amalgam interesant, care merită văzut.
Cum se ajunge la Moscova?
Avionul este soluţia optimă, mai ales că operează două companii, atât Tarom, cât şi Aeroflot. O variantă bună în aprilie poate fi următoarea:
13 aprilie: Bucureşti 14.10 - 17.10 Moscova
19 aprilie: Moscova 9.55 - 13.10 Bucureşti
Companie: Aeroflot. Preţ: 175 euro/persoană.
De la aeroportul Sheremetyov există mai multe variante de a ajunge în zona centrală - tren, autobuz, bine conectate apoi la reţeaua de metrou, astfel că în funcţie de zona unde vrei să ajungi ai de unde alege.
Variante de cazare
Holiday Inn Suschevsky, 4 stele, preţ 371 euro/camera dublă/6 nopţi
Holiday Inn Sokolniki, 4 stele, preţ 362 euro
Golden Rooms Hotel, 4 stele, preţ 423 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu