vineri, 11 martie 2016

O excursie de o zi din Praga - Cheb

Cheb este o destinaţie turistică mai puţin cunoscută din Cehia, dar cu toate acestea, dacă ajungi aici, vei aprecia în mod cert frumuseţea locului. Oraşul se află aproape de graniţa spre Germania, împrumutând multe dintre atributele arhitecturii germane. este un loc micuţ, fermecător, iar străzile sale au un amestec interesant de culoare între stilurile ceh şi german.
Reperele acestui oraş sunt Castelul Cheb, sinistrul fost cartier evreiesc şi Spalicek (un grup mic de case medievale). Castelul este situat în nord-estul centrului vechi, cu vedere spre râul Elba şi este una dintre cele mai mari structuri romanice ale Europei de Est. A fost construit în secolul al XII-lea, iar printre atracţiile castelului se numără Capela Sf. Erhart şi Ursula, o capelă cu două nivele, şi Turnul Negru. Intrarea în castel costă 60 coroane cehe.
Este destul de departe de capitala Praga - cu trenul, prin Plzen sau prin Karlovy Vary, în jur de 3 ore, preţ 274 coroane cehe; cu autobuzul, peste 3 ore, 200 coroane cehe; în ambele cazuri, plecările din Praga sunt la fiecare două ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu