marți, 8 martie 2016

Stockholm

Poate părea a destinaţie mai puţin inspirată pentru luna martie, dar orice moment al anului cred că este oportun pentru o experienţă de cea mai înaltă calitate în capitala Suediei, Stockholm. Aşa că am inclus această destinaţie pe lista cu idei de vacanţă pentru luna martie.
Capitala Suediei, Stockholm, se află întinse pe mai multe insule şi este un oraş cosmopolit, care degajă linişte şi frumuseţe, atât prin ordine, prin curăţenie, dar şi prin gradul foarte ridicat de civilizaţie, care impune respect. Chiar dacă nu este un oraş deloc ieftin, este o destinaţie de vacanţă foarte frumoasă, unde îţi vei dori să revii, dacă te afli pentru prima dată aici. Turnul Kaknas TV oferă vederi panoramice incredibile asupra capitalei suedeze, unde sunt de vizitat multe castele şi palate, legate mai mult sau mai puţin de regalitate: Palatul Regal, Palatul Drottninholm (fosta reşedinţă a familiei regale până în 1982), Palatul Gripsholm (unde se află Teatrul Gustavian şi o galerie care găzduieşte Colecţia Naţională de Portrete), Castelul Skokloser, Castelul Haringe şi Grădina Botanică. Indiferent de anotimp, o croazieră printre numeroase insule care formează teritoriul pe care se află capitala suedeză poate fi o excelentă modalitate de a descoperi oraşul. Sigur, Primăria, Parlamentul, Catedrala sunt alte repere, inclusiv din punct de vedere turistic, dar şi o plimbare până la Uppsala, cel mai vechi centru universitar din întreaga Scandinavie te va încânta. De asemenea, merită o plimbare pe insula Djurgarden, acolo unde se află şi Muzeul ABBA. 
Cum se ajunge la Stockholm?
Cu avionul, o variantă bună putând fi următoarea:
16 martie: Bucureşti 8.40 - 10.30 Stockholm
21 martie: Stockholm 11.15 - 15.00 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 228 euro/persoană.
De la aeroport, cu trenul de mare viteză Arlanda Express se ajunge în zona centrală (călătoria durează exact 20 de minute şi costă 240 coroane suedeze, adică ceva mai mult de 25 euro), de unde există o bună conexiune cu celelalte mijloace de transport public. De la aeroport există şi alte modalităţi de a ajunge în oraş: autobuzul aeroportului (flygbussarna) circulă frecvent, o călătorie durează 40 minute şi costă 110 coroane suedeze (aproximativ 12 euro).
Variante de cazare
Radisson Blu Royal Viking, 4 stele, preţ 1.048 euro/camera dublă/5 nopţi
Hotel Tegnerlunden, 3 stele, preţ 774 euro
Sheraton, 5 stele, preţ 1.099 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu