duminică, 10 aprilie 2016

Croazieră în Alaska

Aşa s-ar putea intitula povestea unei croaziere care porneşte din Vancouver şi trece prin Tracy Arm – Juneau – Skagway – Ketchikan înainte de a reveni la Vancouver. Am inclus această croazieră pe lista cu idei de vacanţă pentru luna aprilie. Are plecarea pe 30 aprilie de la Vancouver şi este operată de compania Holland America Line, cu nava Nieuw Amsterdam.
Nava Nieuw Amsterdam este cel de-al doilea vas din flota Holland America Line ce face parte din Signature Class. Pe această navă regăseşti multe din caractersticile îndrăgite la această linie, cum ar fi: Cafeneaua Exploratorilor - un cyber cafe ce colaborează cu cotidianul New York Times; Pinnacle Grill şi Barul Pinaccle; Culinary Center, unde iubitorii de gastronomie pot lua lecţii de la cei mai în vogă bucătari, cât şi saloanele de spa marca Holland America Line - Greehouse Spa. Navara are 285 metri lungime, 12 punţi, două piscine, 5 jacuzzi-uri şi o capacitate de 2.106 pasageri.
Programul croazierei arată astfel:
30 aprilie - Vancouver, plecarea ora 17.00
1 mai - pe mare
2 mai - Tracy Arm, Alaska, 10.00 - 10.30; Juneau, Alaska, 13.00 - 22.00
3 mai - Skagway, Alaska, 7.00 - 21.00
4 mai - Glacier Bay, Alaska, 7.00 - 16.00
5 mai - Ketchikan, Alaska, 10.00 - 18.00
6 mai - pe mare
7 mai - Vancouver, debarcarea ora 7.00
Tarif
- de la 1.009 euro/persoană, în cabină dublă interioară.
Traseu
Vancouver. Este o superbă metropolă canadiană, care merită alocate mai multe zile, astfel că varianta de plecare propusă ar fi următoarea:
25 aprilie: Bucureşti 17.10 - 18.45 Londra 17.15 (26 aprilie) - 18.45 Vancouver (British Airways) (zborul oferă aproape o zi în Londra, unde te poţi caza la un hotel lângă aeroport şi poţi da o fugă pentru a vedea măcar Tamisa).
De la aeroportul din Vancouver, cea mai bună modalitate de transfer în oraş este Sky Train Canada, linia 5. O călătorie durează 25 minute şi costă 9 dolari/persoană. Te poţi caza la hotelul Auberge, 4 stele.
Vancouver este al treilea cel mai mare oraş din Canada şi este situat în mijlocul unui peisaj superb, cu ape şi munţi. Sunt numeroase parcuri, un Chinatown vibrant, multe muzee, galerii de artă, dar şi un centru de afaceri cu aspect american, astfel că nu te vei putea plictisi oricâte zile ai aloca acestui oraş. 
Tracy Arm. Este mia degrabă o oprire tehnică, dar vei avea ocazia să vezi peisaje de o frumuseţe rară.
Juneau. Peisajul natural este şi aici extrem de spectaculos. În plus, centrul vechi, rămas ca pe vremea căutătorilor de aur, este una dintre comorile de preţ ale oraşului. Există posibilitatea unei excursii opţionale - o croazieră în fiord, cu peisaje extrem de spectaculoase.
Skagway. Şi aici există un centru vechi foarte bine conservat, iar pentru că este un centru feroviar istoric, turiştii au la dispoziţie un tren de epocă pentru a parcurge un traseu în jurul oraşului, cu vederi panoramice senzaţionale. Există mai multe tururi opţionale - fie al oraşului, fie pe crestele înzăpezite, fie în larg pentru a vedea balene, ori excursii cu caiacul, cu caii ori cu elicopterul.
Glacier Bay. Este un golf care îţi permite să vezi de foarte aproape gheţari de mari dimensiuni. Peisajul este absolut fascinant, iar încălzirea globală provoacă desprinderi din gheţar, ceea ce oferă un spectacol unic, de neratat.
Ketchikan. Este poarta de acces spre fiordurile din regiune, care nu se pot parcurge decât cu avionul sau barca. De asemenea, aici se află o impresionantă colecţie de totemi. Este capitala mondială a somonului, dar şi "first city Alaska". Pe ţărm sunt numeroase restaurante pe picioroange deasupra apei, unde merită să te răsfeţi cu un... somon. Se fac excursii în pădurea sălbatică de aici, dar şi la pescuit. De asemenea, există tururi prin oraş, o excursie pe insula Annette, un circuit pentru a descoperi totemurile din zonă, dar şi varianta de a survola zona dintr-un avion de mici dimensiuni, care poate ateriza pe apă.
Vancouver. Te poţi caza la acelaşi hotel, poţi explora frumoasa metropolă canadiană, iar varianta de întoarcere spre casă este următoarea:
9 mai: Vancouver 20.45 - 13.55 (10 mai) Londra 19-05 - 00.15 Bucureşti
Preţ total (dus-întors) - 915 euro/persoană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu