miercuri, 13 aprilie 2016

Jurnal de călătorie, Italia 2015 - Veneţia, Podul Rialto

Podul Rialto este fără îndoială unul dintre simbolurile Veneţiei. Este cel mai vechi pod peste Canal Grande, primul loc de trecere amenajat aici datând din... 1181. Ce se întâmpla pe la noi în anul respectiv? Nici nu vreau să încerc să aflu!
Podul de piatră care există în zilele noastre a fost construit în anii 1588-1591. A fost proiectat de Antonio da Ponte, are o singură deschidere şi două rampe înclinate care duc la un portic central. Acesta adăposteşte mai multe magazine. Ingineria podului a fost considerată prea îndrăzneaţă şi chiar au existat voci care au susţinut că se va nărui. În ciuda acestor critici, podul rezistă falnic şi astăzi...
La momentul vizitei noastre, jumătate din pod era în renovare, dar, spre deosebire de ce se întâmplă pe la noi, asta nu-i ştirbea prea mult din maiestuozitate. În schimb, pot spune că a trece acest pod cu trollerul după tine nu este chiar cea mai plăcută experienţă! Şi în general peste orice pod... Noroc că Veneţia merită acest mic inconvenient pentru toate celelalte minunăţii pe care le are de oferit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu