sâmbătă, 16 aprilie 2016

La Festivalul Internaţional de Focuri de Artificii din capitala Maltei

Pe lista cu idei de vacanţă pentru luna aprilie am inclus şi Festivalul Internaţional de Focuri de Artificii, care are loc pe 29 şi 30 aprilie, la Valletta, în capitala Maltei. Este un moment ideal de a vizita frumoasa insulă din Mediterana. În plus, ai putea avea ocazia să petreci sărbătorile pascale într-un cadru absolut memorabil.
O plimbare prin La Valletta poate fi o adevărată desfătare, pentru că aici există numeroase clădiri istorice, mai ales în stil baroc, sunt numeroase biserici, palate, muzee, dar şi parcuri şi terase unde te poţi odihni şi poţi lua pulsul vieţii din Malta. Din multitudinea obiectivelor turistice pe care le poţi admira în capitala malteză amintesc: Poarta Oraşului (construită în anul 1964, un adevărat simbol, este a patra intrare în oraş), Catedrala Sf. Paul (piatra sa de temelie a fost pusă pe 20 martie 1839; se află în Piaţa Independenţei şi este de tip anglican, turnul său de 65m fiind vizibil din orice punct al oraşului), Catedrala Sf. Ion (iniţial a fost o mănăstire pentru cavalerii maltezi; aici se află singura operă de artă pe care Michelangelo a semnat-o şi pe care o poţi vedea în Muzeul Catedralei; clădirea a fost ridicată între anii 1573 şi 1578, intrarea costând 6 euro), Muzeul Naţional de Arte Frumoase (una dintre cele mai bogate colecţii de artă din Malta, clădirea fiind situată într-o zonă care abundă în palate superbe) şi multe alte muzee şi biserici.
Dintre palatele din La Valletta nu ar trebui ratat Palatul Marilor Maeştri - este sediul Parlamentului şi al Preşedinţiei, dar se poate vizita când nu sunt lucrări ale Parlamentului; este un exemplu de arhitectură şi conţine foarte multe opere de artă.
Aşezarea sa geografică, în mijlocul Mediteranei, în drumul multor cotropitori, i-au determinat pe cei care au condus insula în diverse perioade să construiască tot felul de fortificaţii, o parte dintre ele păstrându-se până în zilele noastre. Şi ar fi vorba de Fortul Sf. Elmo, Bastionul Sf. Iacob sau Bastionul Sf. Ion. Lor li se alătură alte clădiri superbe, una dintre acestea fiind Biblioteca Naţională.
În capitala malteză merită să vezi şi Grădinile Barracca, priveliştea asupra portului fiind una absolut încântătoare.
La festival
Marele Port este cadrul perfect pentru desfăşurarea acestui spectaculos eveniment, prin care maltezii celebrează şi aderarea lor la Uniunea Europeană, la 1 mai 2004. Festivalul include spectacole de lumină şi culoare, realizate de cei mai buni producători locali din domeniu, dar şi de companii străine foarte apreciate în lumea spectacolelor de focuri de artificii.
Marele avantaj este că accesul la acest festival este gratuit, iar cele mai bune locuri pentru a admira spectacolul focurilor de artificii sunt Ta'Liesse şi Barriera Wharf.
Cum se ajunge la Valletta?
26 aprilie: Bucureşti 12.35 - 14.00 Valletta
3 mai: Valletta 14.30 - 17.50 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 249 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroportul Luqa se poate ajunge în La Valletta cu autobuzul, care are curse destul de frecvente. 
Variante de cazare
Hotel Argento, 4 stele, preţ 940 euro/camera dublă/7 nopţi
Grand Hotel Excelsior, 5 stele, preţ 2.132 euro
Corinthia Hotel St. George's Bay, 4 stele, preţ 1.120 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu