sâmbătă, 30 aprilie 2016

La Paris, pentru celebrul turneu de tenis de la Roland Garros

Unul dintre locurile cele mai dragi pentru noi este Parisul. Iar posibilitatea de a asista la meciuri de tenis de cea mai înaltă clasă la arenele Roland Garros pot fi un excelent prilej pentru a vedea capitala franceză, aşa că am inclus acest turneu de tenis pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai.
Parisul este un loc de vis şi oricâte zile ai aloca unei vacanţe aici nu ar fi de ajuns. Nu ar trebui ratate Champs-Elysees sau oricare dintre marile bulevarde pariziene, muzeele (Luvru fiind cel mai cunoscut), bisericile (Notre Dame sau Sacre-Coeur, fiind doar cele mai vizitate), parcurile (de la imensul Bois de Boulogne la Jardin de Luxembourg şi de la Saint Cloud la Monceau), pieţele spectaculoase (Place Vendome, Place de la Concorde) şi o multitudine de obiective turistice - Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Domul Invalizilor, cartierele Montmartre şi La Defense. Iar pe locul 1 la capitolul lucrurilor de neratat la Paris, după opinia mea, se numără o croazieră pe Sena, modalitatea perfectă de a vedea multe dintre obiectivele enumerate deja.
La Roland Garros
Turneul din acest an se derulează în perioada 22 mai - 5 iunie, toate detaliile, inclusiv bilete găsindu-se pe site-ul oficial al turneului - rolandgarros.com. Arenele se află destul de aproape de stadionul "Parc des Princes" şi se poate ajunge cu metroul sau cu autobuzul, practic, din orice punct al capitalei franceze.
Cum se ajunge la Paris?
19 mai: Bucureşti 7.55 - 10.05 Paris Beauvais
6 iunie: Paris Beauvais 10.40 - 14.30 Bucureşti
Companie: Blue Air. Preţ: 120 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la Beauvais există autobuze care asigură transferul la Paris, la Porte Maillot, aflată cam la jumătatea distanţei dintre Arcul de Triumf şi La Defense. Costul unui bilet de autobuz este de 17 euro (la şofer) sau 15,90 euro(online), iar o călătorie durează cam o oră - o oră şi un sfert.
Variante de cazare
Hotel Mirabeau Eiffel, 3 stele, preţ 3.099 euro/camera dublă/18 nopţi
Hotel Beaugrenelle St. Charles Tour Eiffel, 3 stele, preţ 2.634 euro.
Hotel Eiffel Trocadero, 4 stele, preţ 5.760 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu