sâmbătă, 2 aprilie 2016

O excursie de o zi din Praga - Holasovice

Este un sătuc ce pare uitat de lume, aflat în sudul Cehiei, aproape de Ceske Budejovice şi de Ceske Krumlov. În secolul al XVI-lea, colonizatorii din Bavaria şi Austria stabiliţi aici au adus şi tradiţia arhitectonică, realizând până în secolul al XIX-lea mai multe locuinţe tipice, care s-au păstrat până astăzi. Chiar dacă satul a fost părăsit după al doilea război mondial, locuinţele au fost restaurate şi repopulate după 1990, iar din 1998 Holasovice a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.
Dacă majoritatea caselor datează din secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea, tot din acea perioadă a rămas şi Capela Sf. Ioan din Nepomuk aflată în centrul localităţii, aceasta fiind construită în 1755.
Într-unul dintre capetele satului se află o versiune în miniatură a celebrului obiectiv britanic Stonehenge, care merită văzută.
Cel mai bun mod de a ajunge de la Praga la Holasovice este cu un autoturism. de la Ceske Budejovice există un singur autobuz pe zi, dar poate fi folosit şi taxiul, pentru că distanţa nu este foarte mare. De asemenea, mulţi turişti preferă închirierea unei biciclete. De la Praga se fac şi excursii organizate aici, prin diverse agenţii de turism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu