luni, 2 mai 2016

Cu vaporul de la Londra la Barcelona - o croazieră inaugurală!

O croazieră care nu se încadrează în clasicele care străbat Mediterana este cea care pleacă de la Londra şi ajunge la Barcelona. Este croaziera pe care o propun în rândurile următoare, după ce am inclus-o pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai. Este operată de compania Royal Caribbean Cruise Line şi este croaziera inaugurală pentru vasul Harmony of ths Seas, plecarea fiind prevăzută pentru 29 mai.
Harmony of the Seas - cea mai nouă achiziţie a liniei Royal Caribbean International din premiata clasă Oasis, este cel mai mare vas din lume şi are cele mai interesante particularităţi. Copii se pot bucura de Splashway Bay, poţi să te plimbi prin Central Park sau îţi găseşti propriul paradis într-unul din cele şapte cartiere de la bordul acestui vas. Poţi degusta un cocktail preparat de un robot în barul unic Bionic Bar, iar legătura ci cei de acasă o poţi păstra prin VOOM - cel mai rapid internet de pe mare. Nava are 16 punţi accesibile celor 5.400 pasageri care pot urca la bord, iar dimensiunile sale sunt cu adevărat impresionante - 360 m lungime şi 47 m lăţime.
Itinerariul
29 mai: Southampton (Londra), plecarea ora 18.00
30 mai: pe mare
31 mai: pe mare
1 iunie: Vigo, 7.00 - 17.00
2 iunie: pe mare
3 iunie: Malaga, 8.00 - 18.00
4 iunie: pe mare
5 iunie: Barcelona, debarcarea ora 5.00.
Tarif
- de la 1.015 euro/persoană, în cabină dublă interioară.
Traseul
Londra. Pentru că Londra este mereu fascinantă, ori de câte ori ai mai fi văzut-o, eu aş alege o pleccare cu câteva zile înaintea îmbarcării propriu-zise.
26 mai: Bucureşti 6.10 - 7.40 Londra Luton
Companie: Wizz Air. Preţ: 29 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroportul Luton există autobuze care fac legătura cu zona centrală. O călătorie poate dura şi până la o oră, în funcţie de trafic, şi costă între 10 şi 15 lire sterline, în funcţie de firma care operează cursa şi de locul în care vrei să ajungi în capitala britanică. Te poţi caza la hotelul Park Plaza Westminster Bridge London, 4 stele, amplasat la doi pai la London Eye. Sunt multe lucruri pe care le poţi face în cele două zile la Londra - de la croaziere pe Tamisa, la muzee, galerii de artă, parcuri, fără a rata Big Ben, Palatul Buckingham, Trafalgar Square, London Eye şi câte şi mai câte.
Southampton. Cu trenul de la Londra, se ajunge destul de repede şi uşor la Southampton. Te poţi caza la hotelul Holiday Inn, 4 stele, aflat aproape de terminalul pentru croaziere. Southampton este un orăşel frumos, dominat de multe clădiri în stil Tudor, dar şi de un Central Park renumit. Există mai multe muzee, inclusiv unul al mării, galerii de artă, teatre, dar şi o poartă medievală.
Vigo. Un oraş frumos, în care sunt multe lucruri care merită descoperite. Centrul vechi are o arhitectură superbă, există şi numeroase muzee, dar şi o faleză pe care îţi poţi pierde paşii... Oraşul este aproape de port, astfel încât îl poţi descoperi pe cont propriu. Se organizează excursii la Santiago de Compostela.
Malaga. Este atât de greu de ales ce să faci în numai câteva ore la Malaga! Nu ar trebui să lipsească o plimbare pe faleză şi prin parcul din centrul oraşului, iar eu aş mai alege şi Castelul la Alcazaba, un fost palat maur care domină oraşul şi de unde panorama este absolut superbă.
Barcelona. După debarcare te poţi caza la hotelul Tryp Apolo, 4 stele, şi ai următoarele zile pentru a descoperi frumoasa capitală catalană. O plimbare pe Rambla, dar şi pe Rambla del Mar, prin Parcul Ciutadella (unde se află şi Grădina Zoologică), dar şi pe Montjuic sau Tibidabo ori prin Parc Guell. Sigur, sunt şi obiectivele marca Gaudi, la loc de cinste fiind Sagrada Familia, dar merită să aloci o seară şi pentru spectacolul Fântânilor Magice din Piaţa Spaniei.
Tot de aici poţi lua şi autobuzul spre aeroport, varianta propusă pentru întoarcere fiind următoarea:
8 iunie: Barcelona 21.35 - 1.55 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 50 euro/persoană, fără bagaj de cală.

2 comentarii: