luni, 2 mai 2016

Jurnal de călătorie, Italia 2015 - Top 3 lucruri de făcut în Veneţia

În încheierea capitolului de jurnal italian despre Veneţia vă propun câteva topuri - al lucrurilor de făcut în Veneţia, al lucrurilor de făcut la Veneţia pe-nserat şi al lucrurilor pe care vrem să le facem data viitoare la Veneţia. Aşadar, un top 3 al lucrurilor de făcut la Veneţia:
1. plimbare matinală pe Riva degli Schiavoni - forfota nu este atât de mare ca în miezul zilei sau chiar seara, astfel că te vei putea bucura în voie de o mulţime de lucruri - de la răsăritul soarelui (dacă eşti mai matinal) până la sosirea unui vapor de croazieră.
2. spectacolul lumii din Piazza San Marco - "salonul Europei", aşa cum a fost denumită Piazza San Marco de Napoleon, este fără îndoială locul pe care nu ai voie să-l ratezi la Veneţia. Dacă nu eşti pe fugă, alergat de un ghid sau între două mijloace de transport, cu care trebuie să bifezi obiectivele turistice ale zilei, rezervă-ţi timp nelimitat în Piazza San Marco. Poţi savura o îngheţată (scumpă, dar buuună!) şi poţi face un tur al cafenelelor extrem de scumpe din piaţă, de la care fiecare putând asculta o frântură de muzică live. Este un adevărat spectacol al lumii tot ceea ce se întâmplă în piaţă, iar dacă vrei să te integrezi în acest spectacol dă de mâncare porumbeilor care ţi se aşează în palmă!
3. croazieră la Burano - chiar dacă nu este la fel de celebră ca surata ei Murano, insula Burano ne-a plăcut foarte mult, cu căsuţele ei viu colorate şi cu întreaga atmosferă care te fac să te simţi ca într-o poveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu