luni, 2 mai 2016

La Festivalul de Jazz de la Paris

În perioada 19-31 mai, la Paris, în cartierul Saint Germain des Pres are loc Festivalul de Jazz de la Paris. Este un prilej excelent pentru a (re)vedea capitala franceză, mai ales dacă îţi şi place muzica de acest gen. Aşa că am inclus festivalul pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai.
Parisul este unul dintre oraşele mele preferate şi am scris în repetate rânduri despre el. Nici nu ştiu ce ar mai fi de spus, un lucru pe care să nu-l fi spus deja... Nu voi detalia prea mult ce poţi face câteva zile la Paris, dar nu cred că ar trebui să lipsească din program plimbările pe Champs Elysees, pe malul Senei, prin parcurile splendide ale capitalei franceze, prin Montmartre sau să vezi Turneul Eiffel, Turnul Montparnasse, Notre Dame, Domul Invalizilor, Luvru, Opera, cartierul La Defense, Panteonul şi câte şi mai câte...
La festival
Festivalul de Jazz de la Paris, care are loc în cartierul Saint Germain des Pres din anul 2001, în fiecare primăvară, găzduieşte concerte, lansări de albume, concursuri, expoziţii, atât ale unor artişti consacraţi, cât şi ale tinerelor talente. Biserica Saint Germain des Pres, Teatrul Odeon, Universitatea Descartes sau Maison des Oceans sunt numai câteva dintre locurile car găzduiesc concerte sau alte evenimente în cadrul acestui festival. Există numeroase tipuri de bilete, abonamente, programul complet şi toate ofertele putând fi găsite pe site-ul oficial al evenimentului - festivaljazzsaintgermainparis.com.
Biserica Saint Germain des Pres
Maison des Oceans
Teatrul Odeon
Universitatea Descartes
Cum se ajunge la Paris?
18 mai: Bucureşti 6.00 - 8.10 Paris Beauvais (Wizz Air)
1 iunie: Paris Beauvais 10.40 - 14.30 Bucureşti (Blue Air)
Preţ: 101 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroportul Beauvais există autobuze care asigură legătura cu Porte Maillot, din Paris, aflată aproximativ la jumătatea distanţei între Arcul de Triumf şi cartierul La Defense, dar bine conectată la reţeaua de transport în comun. Pentru întoarcerea, autobuzele pleacă din acelaşi loc cu 3 ore înaintea orei de zbor. Costul unui bilet de autobuz este 17 euro (la şofer) şi 15,90 (online), iar o călătorie durează o oră - o oră şi un sfert, în funcţie de condiţiile de trafic.
Variante de cazare
Hotel Mercure La Sorbonne Saint Germain des Pres, 4 stele, preţ 3.166 euro/camera dublă/14 nopţi
Hotel Belloy Saint Germain, 4 stele, preţ 2.861 euro
Hotel Dauphine Saint Germain, 3 stele, preţ 3.179 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu