duminică, 15 mai 2016

La Torino, pentru ultima etapă a Turului Italiei la ciclism

Se află în plină desfăşurare "Il Giro", unul dintre cele trei mari tururi de ciclism ale lumii. Acesta se va încheia la Torino, pe 29 mai, şi am inclus acest moment pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai.
Capitală a regiunii italiene Piemont, Torino are o aşezarea geografică privilegiată, cu munţii la mică distanţă, vârfurile mai mereu încărcate de zăpadă văzându-se din aproape orice colţ al oraşului. În Torino sunt multe obiective turistice, astfel că orice exigenţe vor putea fi satisfăcute. Sinagoga Mole Antonellina (se urcă până în vârful ei, cu un lift, 6 euro), Muzeul Naţional al Cinematografiei (bilete între 9 şi 12 euro), un muzeu al automobilismului, un muzeu de egiptologie (7.50 euro - intrarea), Palazzo Madama (7.50 euro) şi multe altele. De asemenea, există şi alte variante de petrecere a timpului liber în Torino: o excursie la Superga cu trenuleţul de la Sassi, până aici ajungându-se cu tramvaiul 15, priveliştea asupra oraşului este unică; un tur în jurul centrului istoric cu tramvaiul turistic numărul 7 sau o simplă plimbare pe jos pe Via Roma de la Puorta Nova la Piazza San Carlo sau pe Via Po din Piazza Castello la Piazza Vittorio, cu oprire aproape obligatorie pe pod pentru o frumoasă imagine supra râului Po, care traversează Torino. De asemenea, pentru împătimiţii fotbalului şi nu numai, se poate vizita noul stadion al formaţiei Juventus.
La cursă
Ultima etapă din "Il Giro" se va desfăşura între  Cuneo şi Torino, încheindu-se pe Corso Moncalieri, unde va exista un circuit. Etapa are 163 km, iar ora de start din Cuneo este 12.30. Intrarea în zona finish-ului este liberă, dar se poate asista şi pe parcursul traseului urban la diferite momente ale cursei.
Cum se ajunge la Torino?
25 mai: Bucureşti 13.20 - 15.00 Torino
1 iunie: Torino 15.30 - 18.50 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 129 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport, autobuzul este cea mai bună soluţie pentru a ajunge în oraş. Circulă la fiecare 30 minute şi o călătorie durează cam 40 minute şi costă 6.50 euro (la automatele din aeroport) sau 7 euro (la şofer).
Variante de cazare
NH Santo Stefano, 4 stele, preţ 1.201 euro/camera dublă, cu mic dejun/7 nopţi
Best Quality Hotel Grand Mogol, 3 stele, preţ 815 euro
Best Western Hotel Genio, 3 stele, preţ 870 euro
Pacific Hotel Fortino, 4 stele, preţ 636 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu