duminică, 26 iunie 2016

În Franţa, la Campionatul European de fotbal

În perioada 10 iunie - 10 iulie, în Franţa, are loc Campionatul European de fotbal, probabil cea mai importantă competiţie fotbalistică de pe Bătrânul Continent în acest an. Sigur, această competiţie nu putea lipsi de pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iunie. Şi vă propun următorul circuit, plecând de la meciuri de top, care cu siguranţă merită văzute:
30 iunie, Marsilia: Polonia - Portugalia, sferturi de finală
2 iulie, Bordeaux: Germania/Slovacia - Italia/Spania, sferturi de finală
6 iulie, Lyon: prima semifinală
10 iulie, Paris: finala.
Sunt o sumedenie de lucruri frumoase de văzut pe acest itinerariu.
Marsilia - portul vechi este unul dintre locurile încântătoare pentru o plimbare. Punctul de maximă atracţie al oraşului este Basilica Notre Dame de la Garde, aflată pe cel mai înalt promontoriu care mărgineşte Marsilia, iar de aici panorama asupra oraşului şi a ţărmului merită efortul de a ajunge aici. De asemenea, puteţi face o mică croazieră pentru a vizita insula d'If, unde se află castelul cu acelaşi nume, devenit celebru prin romanul "Contele de Monte Cristo". Prin oraş vă puteţi plimba cu un minitrenuleţ, care are mai multe trasee, preţul unei călătorii fiind între 4 şi 8 euro, iar aceasta fiind o variantă inedită pentru un tur al oraşului.
Bordeaux - este un oraş fabulos, traversat de râul Garonne, cu promenade largi, spectaculoase şi pieţe încântătoare. Chiar în centru, la câţiva paşi de sediul primăriei se află Biserica Saint Andre, alături este strada Saint Catherine, o arteră comercială pietonală, dar şi fabuloasa Place de la Bourse.
Lyon - Lyon este un oraş care merită descoperit la pas. Centrul vechi, Catedrala şi Rue St. Jean, Primăria, parcul Tete d'Or sunt numai câteva dintre obiectivele care merită văzute. De asemenea, nu trebuie ratată Place de Fourviere, cu  un punct de panoramă excelent, de unde se poate vedea inclusiv vârful Mont Blanc.
Paris - nici nu ştiu ce ar trebui spus mai întâi despre capitala franceză, un oraş care ne este foarte drag. Dacă te afli prima dată la Paris vei simţi nevoia să-l descoperi cât mai mult şi să bifezi din multitudinea de obiective de top pentru turismul mondial. În schimb, dacă ai mai fost la Paris, ai privilegiul de a privi lucrurile mai relaxat şi de a te putea bucura în voie de farmecul capitalei franceze. O plimbare pe malurile Senei, o croazieră, pe Champs-Elysees, printr-unul dintre numeroasele parcuri sau pur şi simplu aiurea pe străduţele cochete sau bulevardele fabuloase.
La meci
Meciurile pe care vi le-am propus pentru acest itinerariu sunt:
30 iunie, Marsilia: Polonia - Portugalia, sferturi de finală
2 iulie, Bordeaux: Germania/Slovacia - Italia/Spania, sferturi de finală
6 iulie, Lyon: prima semifinală
10 iulie, Paris: finala.
La Marsilia, la "Stade Velodrome" se ajunge destul de uşor, cel mai simplu fiind cu metroul, cea mai apropiată staţie fiind Rond Point du Prado. De asemenea, mai sunt şi o serie de autobuze ce ajung în apropierea splendidei arene marseilleze.
La Bordeaux, "Stade Matmut Atlantique" se află la marginea oraşului, lângă Centrul şi Parcul Expoziţional. Din zona centrală se ajunge cu mai multe autobuze, 25, 37 sau 73 ajunând toate în imediata apropiere a arenei.
La Lyon, noul stadion "Parc Olympique Lyonnais" se află destul de departe de zona centrală, dar se ajunge uşor, pentru că în apropiere sunt mai multe centre comerciale, deservite de reţeaua de transport public local din Lyon.
În fine, la "Stade de France" din suburbia pariziană Saint Dennis se ajunge uşor cu RER, linia D1, până la staţia Stade de France, această linie având punct de plecare în zona centrală la Chatelet Les Halles.
Variante de transport
29 iunie: Bucureşti - Marsilia
Bucureşti 5.55 - 7.15 Istanbul 8.50 - 11.15 Marsilia
Companie: Turkish Airlines. Preţ: 213 euro/persoană, cu toate taxele incluse.
Aeroportul se află la 27 km de centrul oraşului şi de dis-de-dimineaţă până la miezul nopţii există curse de autobuze, la 20 de minute, care asigură această legătură pentru un tarif de 8,50 euro.
1 iulie: Marsilia - Bordeaux
Între oraşele din Franţa vă propun să călătoriţi cu trenul, o modalitate plăcută şi elegantă de a vedea şi o altă faţă a Franţei.
Marsilia 8.18 - 14.29 Bordeaux.
5 iulie: Bordeaux - Lyon
Este singura legătură internă unde este mai bună variante cu avionul:
Bordeaux 16.20 - 17.30 Lyon
Companie: Easy Jet. Preţ: 54 euro/persoană, fără bagaj de cală.
Pentru a ajunge la aeroportul din Bordeaux, există din centru un autobuz expres, care circulă la fiecare 45 minute, preţul unui bilet fiind de 740 euro.
De la aeroportul din Lyon există două variante bune pentru a ajunge în centrul oraşului: Rhonexpress - o călătorie durează 30 minute, circulă începând cu ora 6.15 la fiecare jumătate de oră, iar preţul unui bilet este de 15 euro sau 26 euro/dus-întors, la care se mai adaugă 1 euro dacă îţi cumperi biletul direct de la conducătorul acestui tramvai elegant; Go Airport - un autobuz, care circulă la fiecare 40 minute din dreapta Terminalului 1, te duce până la staţia de tramvai Meyzieu, de unde foarte uşor se poate ajunge în centrul oraşului; o călătorie costă aproape 9 euro.
8 iulie: Lyon - Paris
Lyon 10.04 - 12.07 Paris, Gara Lyon
15 iulie: Paris - Bucureşti
Paris 10.40 - 14.30 Bucureşti
Companie: Blue Air. Preţ: 140 euro/persoană, fără baga de cală.
Pentru a ajunge la aeroportul Beauvais, există autobuze care pleacă de la Porte Maillot, cu 3 ore înaintea decolării avionului.
Variante de cazare
Trebuie să precizez din capul locului că tocmai din cauza Campionatului European mai sunt foarte puţine  locuri de cazare, iar cele rămase sunt destul de scumpe. O pregătire cu mai mult timp în urmă ar fi însemnat alte tarife, totuşi, eu vi le prezint doar cu titlu de exemplu.
Marsilia, 29 iunie - 1 iulie
Hotel Mercure Centre Vieux Port, 4 stele, preţ 570 euro/camera dublă, 2 nopţi
Bordeaux, 1 - 5 iulie
Pullman Lac, 4 stele, aproape de stadion, preţ 1.515 euro
Lyon, 5 - 8 iulie
Hotel Alexandra, 4 stele, preţ 767 euro
Paris, 8 - 15 iulie
Hotel Regina, 5 stele, preţ 4.162 euro
Hotel Cristal Champs Elysees, 4 stele, preţ 1.540 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu