duminică, 12 iunie 2016

Jurnal de călătorie, Italia 2015 - Bologna, Palazzo Comunale

Prima plimbare prin Bologna. Imediat după ce am trecut de Fântâna lui Neptun, venind de pe Via del'Indipendenza, am ajuns în Piazza Maggiore, centrul turistic (şi nu numai) al Bolognei. Aici, privirea ne-a fost atrasă imediat de faţada Palazzo Comunale.
Palazzo Comunale sau Palazzo d'Accursio a fost sediul Primăriei Bologna până la 11 noiembrie 2008. Edificul iniţial datează din secolul al XIII-lea, fiind reşedinţa juristului Accursio. În anul 1336 a devenit sediul Magistraturii din Bologna, apoi în secolul al XV-lea i s-a adăugat turnul cu ceas. Acum, impozantul palat găzduieşte un Muzeu de Artă Civică.
Faţada palatului este foarte spectaculoasă, dincolo de turnul cu ceas atrăgând atenţia statuia, care îl reprezintă pe Papa Grigore al XIII-lea, al cărui pontificat a fost între anii 1572 şi 1585. Papa Grigore al XIII-lea s-a născut în anul 1502 la Bologna şi este cel care a decretat folosirea unui alt calendar, care îi poartă numele şi pe care îl folosim şi noi în prezent. Se întâmpla pe 24 februarie 1582.
Chiar dacă noi am nimerit la Bologna în timpul unui festival, care ocupa Piazza Maggiore, din faţa palatului, totuşi, am avut ocazia să vedem în mai multe rânduri frumoasa clădire, în diverse momente ale zilei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu