marți, 21 iunie 2016

La Bratislava, pentru un concert

Deşi este foarte aproape, Bratislava, capitala Slovaciei, este pe nedrept ocolită din calea cuceritorilor turismului mondial. Aşa că am considerat oportun să includ această destinaţie pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iunie, mai ales că aici este programat pe 30 iunie un concert Roxette.
La Bratislava merită văzute podul Nove Mesty, cu restaurantul - scump! - din vârful capătului său dinspre cartierul Petrzalka, dar şi cu o terasă panoramică ce oferă vederi unice (6.50 euro - accesul cu liftul numai la terasă); Castelul Bratislava, situat pe o colină chiar deasupra Dunării (intrarea liberă); Catedrala Sf. Martin, pe al cărui turn ascuţit o fost montată o replică a coroanei Sf. Ştefan, ca un semn că aici între 1563 şi 1830 au fost încoronaţi 11 regi ai Ungariei şi 8 regine (intrarea - 2 euro); Biserica Franciscană, datând din anul 1297, cea mai veche din oraş; Piaţa Principală sau Hlavne Namestie. De asemenea, trebuie văzut pe-ndelete oraşul vechi, cu străduţele sale, pe unele având ocazia să descoperi statui ieşind din pavaj sau chiar din pereţi. Cea mai cunoscută este a unui paparazzi, care aşteaptă la intrarea/ieşirea dintr-un restaurant.
La concert
Concertul Roxette are loc la Ondrej Nepela Arena. Se află destul de aproape de zona centrală, pe drumul spre stadion, putându-se ajunge şi cu autobuzul, cea mai apropiată staţie fiind Zimny Stadion. Concertul este programat pe 30 iunie, de la ora locală 20.00, iar bilete sunt disponibile pe mai multe site-uri specializate
Cum se ajunge la Bratislava?
Pentru că Viena este foarte aproape şi există numeroase legături cu autocare între aeroportul din Viena şi centrul capitalei slovace, am considerat util un zbor direct la Viena, astfel:
29 iunie: Bucureşti 11.15 - 11.55 Viena
3 iulie: Viena 17.35 - 20.10 Bucureşti
Companie: Austrian Airlines. Preţ: 120 euro/persoană, cu toate taxele incluse.
Variante de cazare
Grand Hotel River Park, 5 stele, preţ 619 euro/camera dublă/4 nopţi
Hotel Apollo, 4 stele, preţ 283 euro
LOFT Hotel, 4 stele, preţ 441 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu