luni, 6 iunie 2016

Sankt Petersburg

Orice fostă capitală imperială are un farmec turistic aparte, o măreţie şi grandoare datorată secolelor de dominaţie. Unul dintre aceste oraşe este Sankt Petersburg, pe care vă invit să-l descoperim împreună, mai ales că în iunie este momentul ideal, fiind perioada nopţilor albe. Aşa că am inclus Sankt Petersburg pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iunie.
Din periplul oricărui turist prin acest oraş nu ar trebui să lipsească Palatul de Iarnă şi celebra piaţă din faţa sa, Arcul de Triumf, Muzeul Ermitaj, Catedrala Kazan (copiată după celebra basilică San Pietro de la Vatican), fortăreaţa Petru şi Pavel, Catedrala St. Isaac, dar şi o plimbare pe malurile Nevei. Staţiile de metrou sunt adevărate opere de artă, iar Palatul Peterhof, Versailles-ul ţarilor, este aproape de oraş şi merită chiar o zi întreagă. Nu trebuie ratat spectacolul fântânilor arteziene din curtea palatului!
În această perioadă a anului este fenomenul "nopţilor albe". Multe obiective turistice sunt deschise până la ore târzii din... "noaptea albă", astfel încât poţi experimenta un spectacol unic, unul dintre cele mai apreciate fiind urcarea în vârful Catedralei St. Isaac, de unde vederea este într-adevăr senzaţională.
Şi pentru că este vară nu trebuie să ratezi o croazieră pe canalele din jurul oraşului, care îţi va oferi un unghi inedit de a vedea fosta capitală a Imperiului Ţarist.
Cum se ajunge la Sankt Petersburg?
11 iunie: Bucureşti 6.00 - 6.45 Varşovia 11.00 - 13.55 Sankt Petersburg
18 iunie: Sankt Petersburg 14.40 - 15.40 Varşovia 22.35 - 1.20 Bucureşti
Companie: LOT. Preţ: 357 euro/persoană, cu toate taxele incluse.
De la aeroport în oraş varianta cea mai uzitată este autobuzul 13, dar şi taxiul este o soluţie bună.
Variante de cazare
Holiday Inn Moskovskye Vorota, 4 stele, preţ 1.778 euro/camera dublă/7 nopţi
Domina Prestige, 5 stele, preţ 4.212 euro
Hotel Indigo, 4 stele, preţ 2.193 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu