miercuri, 6 iulie 2016

Croazieră în Mediterana de Est, cu plecare din superba Veneţie

Mediterana de est oferă locuri minunate, fabuloase, iar o croazieră poate fi modul ideal de a vedea cât mai mute dintre frumuseţile oferite de natură. Aşa că am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iulie o astfel de croazieră, cu plecare de la Veneţia, pe 30 iulie. Croazieră este operată de compania MSC, cu nava MSC Sinfonia.
Una dintre cele mai elegante nave din flota MSC, Sinfonia, a fost renovată în 2015 şi oferă o capacitate de 2.679 locuri. Are dimensiuni impresionante: 274,9m lungime, 32m lăţime şi oferă numeroase facilităţi, inclusiv ceea ce nu găseşti pe nici un alt vas de croazieră - un simulator de golf.
Itinerariu:
30 iulie - Veneţia, plecarea ora 17.00
31 iulie - Split, 8.00 - 17.00
1 august - pe mare
2 august - Santorini, 9.00 - 15.00
2 august - Mykonos, sosirea ora 20.00
3 august - Mykonos, plecarea ora 2.00
4 august - Dubrovnik, 13.00 - 19.00
5 august - Ancona, 10.00 - 18.00
6 august - Veneţia, sosirea ora 8.00
Tarife:
începând de la 700 euro/persoană.
Traseu
Veneţia. 
28 iulie: Bucureşti 6.15 - 7.25 Veneţia Treviso
Companie: Wizz Air. Preţ: 628 lei/persoană/dus-întors, fără bagaj de cală.
De la aeroportul din Treviso există Barzi Bus Service, un autobuz, care asigură legătura cu Veneţia pentru 18 euro/bilet dus-întors.
Te poţi caza la hotelul Antico Panada, 3 stele, situat foarte aproape de Piazza San Marco. De aici poţi explora spectaculosul oraş - Palatul Dogilor, Basilica San Marco, Campanilla, Podul Suspinelor, dar şi să te plimbi pur şi simplu şi să descoperi după câte un colţ ba o imagine demnă de orice copertă a oricărei reviste de turism, ba o biserică veche, da o terasă romantică, ba o... înfundătură. Acesta este farmecul Veneţiei şi merită să-l descoperi locuind pe insulă, astfel încât să te poţi bucura şi de o plimbare fie dimineaţa devreme, fie seara târziu, după ce cohortele de turişti au plecat. De asemenea, merită o plimbare la Murano şi Burano.
Split. Portul este la numai câteva minute de vechiul oraş, principalul punct de atracţie al acestui oraş croat, alături de promenada la malul Adriaticii. Merită văzute Palatul Diocleţian, Catedrala St. Duje's, Piaţa Peristil (cu sfincşii din Egipt), Muzeul Arheologic, Templul lui Jupiter.
Santorini. Una dintre destinaţiile turistice ele mai apreciate din Grecia. O simplă plimbare prin oraş poate fi încântătoare. Biserici, muzee, un sit arheologic, mâncare bună, case incredibil de albe şi privelişti spectaculoase.
Mykonos. Este una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, iar printre atracţiile importante se numără: Morile de vânt, Mica Veneţie (Alefkandra), Panagia Paraportiani (o biserică în stil bizantin, unul dintre cele mai populare şi fotografiate obiective de aici) şi nu ar trebui să ratezi pelicanii, mascotele insulei. Programul îţi va permite să admiri un magnific apus de soare.
Dubrovnik. În acest oraş croat portul este destul de aproape de oraş, astfel că poţi merge individual într-o plimbare de explorare a centrului vechi şi a fostei cetăţi, situată chiar la malul mării. Mănăstirea Franciscană şi Catedrala, reprezintă alte repere turistice importante.
Ancona. În frumosul oraş italian se pot vedea catedrala, alte biserici mai mici, dar la fel de spectaculoase, Arcul lui Traian (ridicat în anii 114-115), Parco del Cardeto (cel mai frumos parc al oraşului) sau superba promenadă Passetto.
Veneţia. După debarcare te poţi caza la acelaşi hotel şi să explorezi oraşul din lagună, până la zborul de întoarcere, spre care vei putea merge cu un autobuz ce pleacă din Piazza Roma, în apropierea gării:
7 august: Veneţia Treviso 8.00 - 11.00 Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu