vineri, 22 iulie 2016

La Hockenheim, la Marele Premiu al Germaniei la Formula 1

În ultima zi a acestei luni, pe 31, la Hockenheim are loc Marele Premiu al Germaniei la automobilism, cursă inclusă în circuitul de Formula 1, un excelent prilej pentru a vedea această zonă a Germaniei, astfel că am inclus competiţia pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iulie.
Hockenheim se află în sud-vestul Germaniei, la sud de Frankfurt. Zona centrală este deosebit de atractivă pentru plimbare, evidenţiindu-se Biserica Evanghelică şi parcul din faţa sa, ambele de o frumuseţe remarcabilă. Alte biserici frumoase mai sunt cea protestantă şi cea catolică, dar clădirea reprezentativă a oraşului este turnul de apă, construit în anul 1910 în stil Art Nouveau. De asemenea, există un parc superb - Gartenschaupark, iar printre muzeele demne de remarcat ar fi un muzeu dedicat tutunului, prin de acest gen din regiune, dar şi un muzeu al sporturilor cu motor, situat chiar în imediata apropiere a circuitului de la Hockenheimring.
Şi dacă tot ai ocazia să ajungi câteva zile şi la Frankfurt ar merita să nu ratezi urcarea în Main Tower, o croazieră pe râul Maine, cu privelişti pitoreşti asupra oraşului, piaţa Romer, Catedrala, cartierul Sachsenhausen, precum şi plimbarea pe malurile râului sau printre zgârie-norii ce îţi dau senzaţia că eşti într-un oraş american.
La cursă
Începând de joi, 28 iulie, tot au loc evenimente pregătitoare pentru marea cursă de Formula 1, dar cursa propriu-zisă este programată duminică, 31 iulie, de la ora locală 14.00, pe circuitul de la Hockenheimring, aflat la marginea oraşului Hockenheim.
Biletele pot fi achiziţionate de pe secţiunea specială de ticketing de pe site-ul eventimsports.de, preţurile fiind de 169 euro (doar pentru accesul în ziua de duminică) sau 189 euro (inluzând accesul în toate cele trei zile).
Cum se ajunge la Hockenheim?
Mai întâi ar trebui să ajungi la Frankfurt. Şi dacă tot ajungi, merită măcar câteva zile să zăboveşti şi în oraşul german cu cei mai mulţi zgârie-nori.
27 iulie: Bucureşti 8.40 - 10.15 Frankfurt
2 august: Frankfurt 18.20 - 21.45 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 353 euro/persoană.
De la aeroportul din Frankfurt se ajunge uşor la gara din apropierea centrului, cu trenul, preţul unui bilet fiind de 4,70 euro/persoană.
De la Frankfurt, cu trenul, singura problemă fiind că este necesară schimbarea trenului la Mannheim. O simulare pentru perioada respectivă arată astfel:
30 iulie: Frankfurt 9.50 - 10.32 Mannheim 10.40 - 10.58 Hockenheim
1 august: Hockenheim 10.55 - 11.18 Mannheim 11.29 - 12.08 Frankfurt
Costul unui bilet dus-întors - 73 euro.
Variante de cazare
Ramada Hotel, 3 stele
Pentru nopţile petrecute la Frankfurt te poţi caza la hotelul:
Hotel Zentrum an der Hauptwache, 3 stele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu