duminică, 3 iulie 2016

Lefkada

E vară, e soare, trebuie să fie şi mare, dar pentru a nu fi doar plajă şi atât, am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iulie o destinaţie din Grecia, care poate asigura un sejur perfect - Lefkada.
Lefkada se află în Marea Ionică, în vestul Greciei şi este legată de continent printr-un lung dig şi pod. În jurul capitalei Lefkada se află mai multe staţiuni, dar eu propun varianta Lefkada. Există numeroase modalităţi de petrecere a timpului liber. Sunt o sumedenie de variante de croaziere în jurul insulei sau până la insule mai mici din apropiere ori chiar spre staţiunile sau oraşele de pe continent. De asemenea, sunt numeroase plaje, care mai de care mai spectaculoase, în topul preferinţelor turiştilor fiind plaja Porto Katsiki, o plajă mare cu nisip fin şi înconjurată de stânci albe, spectaculoase. Chiar dacă multe plaje au avut de suferit după cutremurul de anul trecut, totuşi, în Lefkada încă mai sunt multe locuri cu plaje sălbatice, unice.
În multe locuri de pe insulă, condiţiile sunt prielnice pentru surf, astfel că o îndeletnicire plăcută poate fi să stai pe plajă şi să-i admiri pe temerarii care se aventurează în valuri. În sudul insulei poţi vizita câteva sate de un pitoresc aparte - Kalamitsi cu numeroase mori de vânt şi plaje generoase,
Sivota, un sat pescăresc tradiţional,
şi Poros, un sat aşezat pe colinele unui deal.
În Lefkada se pot vizita câteva muzee, biserici, dar şi cetatea veneţiană Santa Maura, construită în jurul anului 1300.
Dincolo de toate, Lefkada îţi oferă posibilitatea să te şi relaxezi, dar să şi descoperi o mulţime de lucruri noi, interesante şi să vezi locuri spectaculoase. Şi, probabil, că fiecare seară ar trebui să se încheie cu un apus mirific, pe fondul unei muzici autentic greceşti.
Cum se ajunge aici?
Există mai multe variante. Dacă adopţi ideea unui sejur organizat printr-o agenţie, atunci îşi vor asigura ei fie autocarul, fie zborul charter. În condiţiile în care nu sunt curse regulate spre aeroportul din Lefkada şi în absenţa unui autoturism propriu, probabil că un sejur printr-o agenţie este cea mai bună soluţie.
Variante de cazare
Hotel Lefkas, 3 stele
Hotel Boschetto, 4 stele
Hotel Grand Theoni, 4 stele, în Vasiliki

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu