luni, 4 iulie 2016

O excursie de o zi din Praga - Dresda

Dresda este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Germania şi faptul că este cel mai apropiat oraş din această ţară faţă de capitala Cehiei, Praga, m-a determinat să includ această destinaţie printre excursiile de o zi din oraşul de pe Vltava.
De la Praga la Dresda se ajunge destul de uşor. Există şi autobuze şi trenuri, acestea din urmă fiind ceva mai eficiente, din punctul meu de vedere. Astfel, există 8 trenuri pe zi între cele două oraşe, care realizează legătura cam în două ore şi un sfert. Spre exemplu, se poate pleca zilnic la ora 8.27, ajungi la 10.44 în Dresda, de unde te poţi întoarce la ora 19.08 şi să ajungi la 21.28 în capitala cehă. Costul unui bilet variază între 25 şi 30 euro.
În Dresda sunt foarte multe lucruri de văzut - Frauenkirche, piaţa şi palatul Zwinger, Opera, cartierul baroc, parcul Grosser, şi nu ar fi completă orice vizită la Dresda, oricât de scurtă ar fi ea, fără o plimbare pe cheiurile Elbei sau chiar o croazieră, care poate fi un mod excelent de a vedea cele mai multe dintre obiectivele turistice ale frumosului oraş german.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu