duminică, 31 iulie 2016

O vacanţă în jurul lumii

Poate părea o idee nebunească, dar o vacanţă în jurul lumii poate fi una cu adevărat memorabilă, o experienţă cu totul şi cu totul deosebită. Sigur, necesită timp, dar şi resurse inclusiv financiare... Aşadar, am inclus o vacanţă în jurul lumii, pe traseul Bucureşti - Dubai - Seul - Los Angeles - Buenos Aires - Madrid - Bucureşti, pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august.
Bucureşti - Dubai
Transport
9 august: Bucureşti 16.15 - 22.00 Dubai
Companie: Fly Dubai. Preţ: 281 euro/persoană.
De la aeroport, cea mai bună modalitate de a ajunge în oraş este metroul.
Cazare
Hotel Jumeirah Emirates Towers, 5 stele, preţ 331 euro/camera dublă/2 nopţi (9-11 august)
În Dubai sunt foarte multe lucruri de văzut - de la zona veche, la mult mai noua Miracle Garden, de la Burj Al Arab la Burj Khalifa, cu fântâna sa absolut spectaculoasă, dar mai ales cu mall-ul său. 
Dubai - Seul
Transport
12 august: Dubai 1.00 - 12.45 Guangzhou 16.20 - 20.45 Seul
Companie: China Southern Airlines. Preţ: 456 euro/persoană.
De la aeroport există autobuze şi trenuri care merg spre zona centrală, o călătorie cu trenul având două variante - 43 minute, include wi-fi,12 dolari sau 53 minute, 4 dolari.
Cazare
Hotel Grand Ambassador Pullman, 5 stele, preţ 565 euro/camera dublă/5 nopţi (12-17 august)
Seul este una dintre atracţiile majore din Asia. Aici sunt nu mai puţin de 4 locuri incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO: Palatul Changdeokgung, Fortăreaţa Hwaseong, Templul Jongmyo şi Mormintele Regale ale Dinastiei Joseon (40 de mormimte ale unor personalităţi ale dinastiei Joseon, aflate în 18 locaţii diferite din capitala sud-coreeană). De asemenea, Palatul Bongeunsa este centrul principal de turism Zen. Podul Banpo (podul-fântână), construit în anul 1982, a devenit principala atracţie a turiştilor de pretutindeni. De-o parte şi de alta a podului (1.140 metri lungime) construit deasupra râului Han au fost create 9.380 de orificii prin care ţâşnesc în fiecare minut câte 190 de tone de apă. Deasupra acestora au fost montate aproximativ 10.000 de beculeţe colorate diferit, astfel că turiştii au impresia că traversează un val de culoare. A intrat în Cartea Recordurilor ca fiind singurul pod cu cea mai lungă fântână şi cele mai multe becuri din lume.
Seul - Los Angeles
Transport
17 august: Seul 14.40 - 10.20 Los Angeles
Companie: Asiana Airlines. Preţ: 1.040 euro/persoană.
De la aeroport, pentru a ajunge în oraş poţi alege autobuzul Fly Away Bus (7 dolari/călătoria) sau metroul (1,25 dolari/călătoria), în funcţie şi de locul unde vrei să ajungi în oraş.
Cazare
Hotel Ace Downtown, 4 stele, preţ 1.372 euro/camera dublă/5 nopţi (17-22 august)
În Los Angeles sunt foarte multe lucruri de văzut şi de făcut - de la Hollywood, la muzee, parcuri, de la Chinatown sau Little Tokyo la galerii de artă, catedrale sau impunătorul sediu al primăriei. Punctual, mai sunt câtva lucruri sau locuri interesante: Muzeul Grammy, Centrul de concerte Disney, Bulevardul Hollywood, cu celebrele amprente ale celebrităţilor, sau poţi merge la plajă în Malibu sau Santa Monica. 
Los Angeles - Buenos Aires
Transport
22 august: Los Angeles 10.15 - 19.30 Bogota 22.06 - 6.18 (23 august) Buenos Aires
Companie: Avianca. Preţ: 754 euro/persoană.
De la aeroport există autobuze şi trenuri spre centru, dar gara este destul de departe de aeroport, astfel că este de preferat autobuzul sau chiar şi taxiul.
Cazare
Hotel Serena, 5 stele, preţ 457 euro/camera dublă/4 nopţi (23-27 august)
Capitala Argentinei îşi poate oferi în ritm de tango o sumedenie de atracţii turistice, pentru cel mai exigent turist. Voi enumera doar câteva - grădina japoneză, lacurile din grădinile Palermo, bulevardele sale largi, muzee, palate, planetariumul, clădirea Congresului Naţional, Plaza de Mayo şi multe altele, inclusiv faimosul stadion al echipei Boca Juniors.
Buenos Aires - Madrid
Transport
27 august: Buenos Aires 13.25 - 6.30 (28 august) Madrid
Companie: Iberia. Preţ: 1.194 euro/persoană.
De la aeroport, o variantă bună pentru a ajunge în oraş este autobuzul. Un bilet costă 5 euro, se poate achiziţiona direct de la şofer, o călătorie până în Plaza Cibeles durează 35-40 minute, iar autobuzele circulă la intervale de 12 minute. 
Cazare
Hotel Dear, 4 stele, preţ 343 euro/camera dublă/3 nopţi (28-31 august)
Madrid este un oraş fabulos. Nu ar trebui ratate Puerta del Sol, Plaza Mayor, Palacio Real, Plaza de Oriente, Plaza de Cibeles (cu celebra sa fântână), Muzeul Prado, Gara Atocha (cu o superbă grădină botanică tropicală), Puerta de Europa, parcul El Retiro, stadionul "Santiago Bernabeu" sau o plimbare pe Gran Via...
Madrid - Bucureşti
Transport
31 august: Madrid 12.15 - 16.50 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 116 euro/persoană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu