duminică, 24 iulie 2016

Rhodos

Insulelor greceşti, multe şi care mai de care mai frumoase, nu le-am acordat o prea mare atenţie până acum... Recunosc! Poate şi pentru faptul că nu am ajuns încă în Grecia... Totuşi, în această vară, am încercat să-mi îndrept atenţia mai mult asupra unor insule greceşti, motiv pentru care am şi inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iulie şi vă prezint în rândurile care urmează - Rhodos.
Rhodos, insula Rhodos este o combinaţie aproape perfectă între plaje, situri arheologice şi orăşele medievale. Sunt multe lucruri frumoase de făcut şi locuri frumoase de văzut atât în oraşul Rhodos, cât şi în întreaga insulă. Astfel, în oraş merită văzute Palatul Prinţului Mare Maestru, Strada Cavalerilor sau fortificaţiile, în vreme ce dintre atracţiile răspândite pe aproape tot cuprinsul insulei ar fi de amintit micuţă biserică Asklipio din Kiotari, capul Prasonisi (cel mai sudic punct al insulei),
castelul cu acropole peste Lindos, castele de la Monolithos şi Kastellos, ruinele mănăstirii Filerimos, precum şi ruinele antice de la Kamiros. De asemenea, se fac numeroase tipuri de croaziere, cu diverse tipuri de ambarcaţiuni, putându-se ajunge chiar şi la Bodrum, Marmaris (ambele în Turcia) sau pe alte insule greceşti din apropiere - insulele Dodecanese (Symi, Tilos, Halki, Leros, Kos, Kalymnos, Kastelorizo).
Cum se ajunge în Rhodos?
Există numeroase agenţii de turism care oferă sejururi în Rhodos, sejururi care includ şi zboruri charter. Dacă, totuşi, alegi variante individuală, o variantă de călătorie în Rhodos poate fi următoarea:
27 iulie: Bucureşti 10.40 - 12.15 Atena 19.40 - 20.40 Rhodos
31 iulie: Rhodos 9.10 - 10.10 Atena 18.20 - 19.55 Bucureşti
Graţie orarului de zbor, ai şansa şi să dai o fugă până în capitala Greciei.
Companie: Aegean Airlines. Preţ: 203 euro/persoană, fără bagaj de cală (27 euro/segment).
De la aeroportul din Rhodos există autobuze care merg în centrul oraşului, dar cele mai multe dintre hoteluri, mai ales cele din afara oraşului Thodos) oferă servicii de transfer.
Variante de cazare
Mediterranean Hotel, 4 stele, preţ 1.028 euro/camera dublă, cu mic dejun inclus/4 nopţi
Blue Sky City Beach, 4 stele, preţ 524 euro
Bellevue Suites, 5 stele, preţ 663 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu