vineri, 29 iulie 2016

Roma - Frankfurt, ideal pentru un double city-break

Pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august am inclus şi varianta unui double city-break pe ruta Roma - Frankfurt. Două oraşe frumoase, fiecare cu farmecul său, fiecare având câte ceva de oferit turistului.
Bucureşti - Roma
6 august: Bucureşti 6.00 - 7.05 Roma Ciampino
Companie: Wizz Air. Preţ: 21 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroportul Ciampino există autobuze, al căror program este corelat cu cel al curselor aeriene şi care fac legătura cu zona Gării Termini.
Variante de cazare
Hotel Quirinale, 4 stele, preţ 592 euro/camera dublă/3 nopţi
Domus Nova Bethlem, 3 stele, preţ 354 euro
Hotel Flower Garden, 3 stele, preţ 349 euro
Roma, Cetatea Eternă, are multe de oferit turistului, dar este bine să nu alergi de la un obiectiv la altul, ci să te bucuri de fiecare clipă. Şi te poţi bucura de ele savurând imaginile fabuloase ale Colosseumului, să te plimbi pe Via dei Fori Imperiali, de o parte şi de alte a acestui bulevard fiind statuile bust ale tuturor împăraţilor romani. Apoi, să arunci o monedă în Fontana di Trevi, să te plimbi prin Parcul Borghese, să vezi Piazza del Popolo, să te bucuri de priveliştea asupra Basilicii San Pietro atât de pe malurile Tibrului, cât şi de pe impunătorul Castel Sant Angelo sau de pe Via della Conciliazione. Sigur, trebuie să vezi şi Piazza Navona, Panteonul şi să te bucurie de fiecare clipă.
Roma - Frankfurt
9 august: Roma Fiumicino 8.40 - 10.45 Frankfurt
Companie: Alitalia. Preţ: 311 euro/persoană.
La Roma, pentru a ajunge la aeroportul Fiumicino, cea mai bună variantă este cu trenul din gara Termini. Trenurile sunt dese şi nu costă deloc mult.
La Frankfurt, tot trenul este soluţia cea mai bună pentru a ajunge în zona centrală, costul unui bilet fiind 4,70 euro.
Variante de cazare
Wyndham Grand Hotel, 4 stele, preţ 380 euro/camera dublă/3 nopţi
Hotel Zentrum an der Hauptwache, 3 stele, preţ 294 euro
Ramada, 4 stele, preţ 237 euro
Frankfurt este un adevărat oraş american, cel puţin în zona sa centrală, acolo unde se află cartierul financiar. Nu trebuie să ratezi urcarea în Main Tower, mai ales aproape de asfinţit, vederea panoramică fiind magnifică. Imagini frumoase ale oraşului poţio avea şi dintr-o croazieră pe Main sau doar de pe malurile râului. Sigur, trebuie să mai vezi Piaţa Romer, casa lui Goethe şi să te plimbi pe artera comercială a zonei centrale, un adevărat experiment din multe puncte de vedere.
Frankfurt - Bucureşti
12 august: Frankfurt 20.35 - 23.50 Bucureşti
Companie: Lufthansa. Preţ: 208 euro/persoană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu