joi, 18 august 2016

Nancy

Numele acestui frumos oraş francez a devenit în multe cazuri prenume pentru multe doamne, unele chiar celebre ale lumii... Nimic nu e întâmplător, pentru că Nancy este un oraş superb, motiv pentru care l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august.
Nancy este situat în nord-estul Franţei, la distanţă aproximativ egală (100 km) de Luxemburg, Germania şi Elveţia. Este traversat de râul Meurthe şi de un canal care leagă fluviile Rin şi Meuse, malurile sporind farmecul acestei aşezări. Zona centrală este foarte frumoase, cu adevărate palate de jur-mprejur. În Piaţa Stanislas, unde există şi un arc de triumf, se află Fântâna lui Neptun, alături este Opera, iar în apropiere sunt mai multe biserici, detaşându-se prin frumuseţe, dar şi prin însemnătate istorică şi arhitecturală Catedrala Notre Dame. De asemenea, Palatul Ducal este un al obiectiv ce nu ar trebui ratat. Dincolo de toate aceste obiective, Nancy este un oraş pitoresc, în care trebuie să te plimbi, să hoinăreşti, să te bucuri din plin de fiecare clipă şi de fiecare lucru pe care îl vezi.
Cum se ajunge la Nancy?
O variantă bună ar putea fi zborul până la Paris şi de acolo cu TGV-ul la Nancy, călătoria cu trenul având durata de aproximativ o oră şi jumătate.
Sunt trenuri dese, astfel încât să poţi alege varianta cea mai convenabilă în funcţie de orarul de zbor sau de dorinţa de a petrece măcar o zi şi în capitala franceză.
Pentru Paris, o variantă bună poate fi, cu o noapte de cazare la Paris înaintea întoarcerii:
22 august: Bucureşti 7.10 - 9.20 Paris (Air France)
29 august: Paris 12.25 - 16.15 Bucureşti (Tarom)
Preţ: 367 euro/persoană.
Variante de cazare
Grand Hotel de la Reine, 4 stele, preţ 735 euro/camera dublă/6 nopţi (22-28 august)
Novotel, 4 stele, preţ 584 euro
Logis de Guise, 3 stele, preţ 362 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu