joi, 4 august 2016

O excursie de o zi din Praga - Nurnberg

După Dresda, un alt oraş din Germania apropiat de capitala cehă, Praga, şi care se poate vizita într-o zi este Nurnberg.
Din Praga se poate ajunge la Nurnberg cu autobuzul. O călătorie durează 3 ore şi 38 minute, existând mai multe curse zilnice.
De exemplu, există o cursă la ora 7.25, care ajunge la Nurnberg la ora 11.03 (14 euro), iar pentru întoarcere o variantă bună este cu plecarea din Nurnberg la ora 18.40 şi sosirea la Praga la ora 22.18 (preţ 28 euro).
În Nurnberg sunt peste 50 de muzee, 7 teatre, numeroase alte atracţii turistice, dar turistul care vine pentru prima dată în acest oraş poate va dori să vadă ceva care să-i amintească de celebrul proces care a avut loc aici la finalul celui de-al doilea război mondial. Există un muzeu în acest sens, precum şi Centrul de Documentare (pe un teren unde se afla locul de paradă al naziştilor), dar poate mai impresionantă este strada drepturilor omului, cu sculpturi mari de ambele părţi ale străzii.
De asemenea, mai merită văzute castelul, zidurile oraşului, bisericile, grădina zoologică, delfinariul, precum şi străzile din centrul vechi, cu numeroase clădiri cu arhitectură specific bavareză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu