marți, 2 august 2016

Pe Litoral, la bulgari

Este o întreagă discuţie cu multe argumente pro şi contra ideii de sejur la mare, pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Nu vreau să mă situez de nici o parte a baricadei, aşa că pentru cei care preferă varianta bulgărească a Litoralului am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august la secţiunea "plajă" - Varna.
Varna este considerată capitala estivală a Bulgariei, fiind locul obişnuit de petrecere a concediului pentru tot mai mulţi oameni, iar de câţiva ani buni şi mulţi români s-au inclus în această categorie. În suburbiile Varnei există staţiunile devenite foarte cunoscute şi la noi - Albena, Sunny Beach sau Sf. Constantin şi Elena. La Varna există mai multe muzee care merită văzute (Naval, Etnografic, Arheologic), un parc absolut remarcabil - Sea Garden, precum şi o serie de obiective atractive, de genul Planetariu, Delfinariu, Acvariu. De asemenea, sunt o serie de biserici frumoase în zonă. Se poate face o excursie şi la Balcik.
Cum se ajunge la Varna?
Este una dintre destinaţiile în care ideal ar fi să ajungi cu maşina proprie. Dacă nu ai aşa ceva sau nu vrei să pleci în vacanţă cu maşina, există din multe oraşe din România, mai ales pe timpul verii, autocare spre litoralul bulgăresc.
Variante de cazare
Swiss-Belhotel, 5 stele, preţ 81 euro/camera dublă/noapte
Golden Tulip, 4 stele, preţ 70 euro
Panorama, 4 stele, preţ 76 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu