duminică, 21 august 2016

Un double city-break interesant: Roma - Frankfurt

Conceptul prinde din ce în ce mai mult şi la noi, fiind destui cei care aleg să-şi petreacă una dintre vacanţe sub forma unui double city-break, astfel că propunerea mea pentru o astfel de vacanţă este Roma - Frankfurt, pe care am şi inclus-o pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august.
Bucureşti - Roma
26 august: Bucureşti 6.00 - 7.05 Roma Ciampino
Companie: Wizz Air. Preţ: 130 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroportul Ciampino sunt autobuze, al căror orar este corelat cu cel al avioanelor, iar în ceva mai mult de o oră ajungi în zona Gării Termini.
Hotel: Sistina, 4 stele, preţ 319 euro/camera dublă. cu mic dejun inclus/3 nopţi
Roma este unul dintre acele oraşe care trebuie străbătute la pas, fără grabă, savurând o îngheţată absolut delicioasă şi privind la mari repere turistice, dar şi istorice. În cele câteva zile petrecute la Roma nu ar trebui să ratezi Colosseumul, Forumul Roman, Via Fori Imperiali, dar şi Fontana di Trevi, Panteonul, Piaţa Spaniei, cu treptele sale, Basilica Santa Maria Maggiore, parcul şi vila Borghese, pieţele absolut impresionante ale Cetăţii Eterne, dar şi să faci o incursiune peste Tibru pentru a vedea Castelul Sant'Angelo şi, mai ales, Vaticanul.
Roma - Frankfurt
29 august: Roma Fiumicino 14.45 - 16.40 Praga 17.45 - 19.05 Frankfurt
Companie: Czech Airlines. Preţ: 165 euro/persoană.
Pentru a ajunge la Fiumicino este nevoie să iei trenul de la Termini. Sunt trenuri foarte dese, iar călătoria nu durează mult. La Frankfurt, există tot un tren care face legătura cu gara centrală.
Hotel: Memphis, 4 stele, preţ 225 euro/camera dublă/3 nopţi
Considerat unul dintre cele mai americanizate oraşe din Europa, nu numai din Germania, Frankfurt are o siluetă zveltă, dată de numeroşii zgârie-nori din centrul de afaceri al oraşului, situat foarte aproape de centrul istoric. Dintre lucrurile care nu ar trebui ratate - o plimbare pe generoasele maluri ale râului Main, prin centrul istoric, Piaţa Romer, Casa Goethe, artera comercială Zeil, Grădina Botanică, Main Tower, care oferă vederi panoramice la 360 de grade, cartierul Sachsenhausen, dar mai ales o croazieră pe Main.
Frankfurt - Bucureşti
1 septembrie: Frankfurt 18.20 - 21.45 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 184 euro/persoană.

2 comentarii:

  1. Hi,
    You should reference to the owner of the picture, if you take them from others. Ask first would be recommended! Please remove my Frankfurt picture or credit the entry with a backlink to my website www.fototante.de

    RăspundețiȘtergere