duminică, 25 septembrie 2016

Double city-break: Inverness - Eindhoven

În general, ideea de double city-break presupune vizitarea a două oraşe mari, turistice, în city-break-uri consecutive. Am decis să experimentăm împreună, măcar virtual, un double city-break şi între altfel de localităţi. Aşa că prima variantă pe care am propus-o pe lista cu idei de vacanţă pentru luna octombrie este Inverness - Eindhoven.
Bucureşti - Inverness
4 octombrie: Bucureşti 17.10 - 18.45 Londra 9.50 (5 octombrie) - 11.25 Inverness
Companie: British Airways. Preţ: 233 euro/persoană.
Prin această modalitate, ai posibilitatea să te acomodezi cu spaţiul britanic, cu o seară la Londra. Te poţi caza în zona aeroportului Heathrow, iar seara poţi petrece câteva ore plăcute în capitala britanică.
La Inverness, aeroportul se află la aproximativ 15 km de centrul oraşului, iar legătura dintre cele două puncte se poate face cu autobuzul 10 sau cu taxiul (15 lire sterline).
Cazare: Pentahotel, 4 stele, preţ 453 euro/camera dublă/4 nopţi (5-9 octombrie).
Inverness este un oraş scoţian clasic, în care predomină spaţiile verzi, dar şi clădirile vechi, perfect "asortate" decorului. Ar fi de remarcat castelul, catedrala, dar şi un lac faimos din apropiere - Loch Ness, pe care nu ai cum să-l ratezi dacă ai ajuns până aici.
Inverness - Eindhoven
9 octombrie: Inverness 14.40 - 16.05 Manchester 18.10 - 20.40 Amsterdam
Companie: Flybe British European. Preţ: 201 euro/persoană.
Recomdabil ar fi să rămâi în Amsterdam o noapte, prilej pentru a vedea sau revedea şi acest frumos oraş într-o plimbare de seară (sau de dimineaţă). Apoi, cu trenul se ajunge foarte uşor la Eindhoven, într-o oră şi 20 minute.
Cazare: hotelul Pullman Cocagne, 4 stele, preţ 289 euro/camera dublă/2 nopţi (10-12 octombrie).
Eindhoven nu este cel mai turistic oraş din Olanda, dar ai ce vedea în câteva zile petrecute aici. O simplă plimbare în zona centrală a oraşului poate fi nu numai o modalitate plăcută de destindere, dar şi de descoperire a unor atracţii turistice importante: Turnul Admirant (105 metri, este cea mai înaltă clădire din Eindhoven), Evoluon (un centru de conferinţe, fost muzeu de tehnologie, construit în forma unei ciuperci sau a unui OZN), Turnul Luminii, Turnul Vesteda sau clădirea White Lady. Pe lista atracţiilor turistice se mai regăsesc o serie de biserici (Santa Caterina fiind una dintre cele mai spectaculoase), parcuri, dar şi muzee, în special de natură tehnică. De asemenea, poţi vizita stadionul formaţiei PSV Eindhoven.
Eindhoven - Bucureşti
12 octombrie: Eindhoven 8.50 - 12.35 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 40 euro/persoană, fără bagaj de cală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu