sâmbătă, 10 septembrie 2016

Jurnal de călătorie, Germania 2016 - Top 5 lucruri de făcut la Koln

Ca în fiecare jurnal de călătorie, încerc realizarea unui top al lucrurilor de făcut în cele două oraşe germane pe care le-am vizitat în vacanţa din vara acestui an. Mai întâi, Koln.
1. Grădina Botanică - este practic un parc cu intrarea liberă, unde ai o mulţime de lucruri de văzut. Totul este amenajat foarte frumos, iar dacă ai şansa unei zile însorite, da, va fi o experienţă de top.
2. Plimbare pe promenada Rinului - ambele maluri ale Rinului oferă promenade generoase, pe porţiunile cuprinse între podurile Deutzer şi Hohenzollern. Pe malul unde se află şi maiestuoasa catedrală, în faţa teraselor şi a căsuţelor care amintesc de Bruges, se află o adevărată esplanadă, locul perfect pentru relaxare şi pentru a savura spectacolul lumii.
3. Triangle - este o puncte de observaţie, situată în apropierea podului Hohenzollern, în dreptul catedralei. De aici se vede oraşul şi chiar împrejurimile la 360 de grade.
4. Hohe Strasse - este celebra arteră pietonală comercială a oraşului, un loc pe care nu ai cum să-l ratezi în sejurul la Koln.
5. Parcul Rinului - este absolut remarcabil, aproape de zona centrală, un loc care îndeamnă la relaxare, la reverie, la vacanţă.
Din acest top lipseşte catedrala, o clădire absolut copleşitoare, atât prin dimensiune, cât şi prin istoria şi poveştile sale. Da, lipseşte catedrala din acest top, pentru că dacă ai ajuns la Koln şi nu ai văzut catedrala înseamnă că ai fost degeaba, iar dacă vrei să mergi la Koln şi nu ai auzit încă despre această catedrală, atunci... nu te mai duce! Nu în ultimul rând, despre catedrală voi scrie un material separat, pentru că merită!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu