luni, 5 septembrie 2016

La Berlin, la Oktoberfest

Locul tradiţional pentru Oktoberfest este Munchen, dar şi la Berlin festivalul, care este probabil cel mai cunoscut în Germania, oferă distraţie maximă, precum şi posibilitatea de a vedea un oraş foarte frumos - Berlin. Aşa că am inclus Oktoberfest-ul de la Berlin, care are loc în perioada 23 septembrie - 16 octombrie, pe lista cu idei de vacanţă pentru luna septembrie.
Găzduind unul dintre simbolurile turismului planetar - Poarta Brandenburg, Berlin are multe alte atracţii, pentru care merită să ajungi aici. Într-o simplă înşiruire, poţi vedea în câteva zile petrecute la Berlin clădirea Parlamentului (unde trebuie neapărat să urci în cupolă), Checkpoint Charlie, Postdamer Platz, insula muzeelor, Catedrala, Tiergarten, Alexanderplatz, turnul de televiziune, Columna Victoriei şi câte şi mai câte multe altele. Dacă timpul îţi permite, merită văzute Palatul Charlottenburg, dar şi o excursie la Potsdam, pentru celebrul palat Sanssouci.
La Oktoberfest
Oktoberfest-ul de la Berlin are loc la Zentral Festplatz am Kurt-Schumacher-Damm, situat lângă aeroportul Tegel. Se ajunge destul de uşor: cu metroul pe linia 7 (până la Jakob Kaiser Platz) sau pe linia 6 (până la Kurt Schumacher Platz), iar de acolo cu unul dintre autobuzele X21, M21 sau 128. Cunoscătorii spun că acest festival nu se poate compara cu Oktoberfest-ul de la Munchen, dar, totuşi, Berlinul are mult mai multe de oferit din punct de vedere turistic decât capitala Bavariei.
Cum se ajunge la Berlin?
22 septembrie: Bucureşti 6.30 - 7.35 Berlin
28 septembrie: Berlin 21.35 - 00.45 Bucureşti
Companie: Air Berlin. Preţ: 89 euo/persoană.
De la aeroportul din Berlin pentru a ajunge în oraş poţi opta pentru trenurile S-Bahn, care circulă la fiecare 10 minute pe inelul de est spre Gara Ostkreuz sau pe inelul de sud spre Sudkreuz. De asemenea, sunt numeroase autobuze - simple sau expres - care fac legătura cu aeroportul din diverse puncte ale Berlinului. De asemenea, poţi lua în calcul să rămâi să te cazezi în zona aeroportului, acolo unde are loc festivalul. 
Variante de cazare
RIU Plaza Berlin, 4 stele, preţ 913 euro/camera dublă/6 nopţi
Melia, 4 stele, preţ 1640 euro
Wyndham Excelsior, 4 stele, preţ 891 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu