duminică, 11 septembrie 2016

O excursie de o zi din Geneva - Lausanne

Încep astăzi seria excursiilor de o zi, iar după ce am prezentat mai multe variante din Praga, de acum încolo voi prezenta variante de excursii din Geneva. 
Lausanne se află pe malul lacului Geneva şi este sediul a două universităţi, a sediului Comitetului Internaţional Olimpic, fiind în acelaşi timp cel mai mic oraş din lume cu reţea de metrou. Centrul acestui frumos oraş elveţian este Piaţa Riponne, unde se află o frumoasă clădire în stil renascentist, Palais de Rumine, unde se află mai multe muzee. Dincolo de toate aceste frumuseţi, o plimbare pe malul lacului Geneva, cu vederi panoramice de o spectaculozitate aparte asupra Alpilor, dar şi a lacului. Este ceva de vis!
Sunt două variante de a ajunge de la Geneva la Lausanne. Cea mai avantajoasă este cu trenul. Poţi pleca din Geneva la 8.12 şi să ajungi la Lausanne la 8.48, preţurile pornind de la 11,20 franci elveţieni, iar pentru întoarcere, poţi alege o variantă de genul plecarea la 18.12 din Lausanne şi sosirea la 18.48 la Geneva, preţurile începând tot de la 11,20 franci elveţieni. Astfel, ai timp destul de explorezi oraşul Lausanne. 
Mai există o variantă, dar care necesită să rămâi peste noapte la Lausanne. Chiar dacă este mai puţin eficientă ca timp şi mai scumpă, croaziera de la Geneva la Lausanne face toţi banii. 
Există o singură cursă pe zi care leagă cele două oraşe şi care pleacă din Geneva la 10.15, ajungând la Lausanne la 13.51, de unde se întoarce la 14.05, ajungând la Geneva la 17.50.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu