miercuri, 12 octombrie 2016

Croazieră prin strâmtoarea Magellan

Am copilărit cu "Toate pânzele sus", iar astăzi, să ai posibilitatea unei croaziere la capătul lumii, traversând strâmtoarea Magellan şi să ajungă la Punta Arenas, locul unde îşi dorea să ajungă echipajul românesc al goeletei "Speranţa", condus de căpitanul Anton Lupan, nu mai este chiar ceva imposibil. Iar o variantă este chiar o croazieră cu plecare din Valparaiso (Chile) spre Buenos Aires, pe care am inclus-o pe lista cu idei de vacanţă pentru luna octombrie.
Croaziera are ca dată de plecare 25 octombrie şi este operată de compania Holland America Line, cu nava Zaandam.
Nava Zaandam a fost gândită pentru un număr ceva mai mic de pasageri, având o capacitate de numai 1.440 pasageri, cărora le oferă un spaţiu mai generos. Oaspeţii pot admira mai multe instrumente muzicale care au aparţinut unor celebrităţi, în punctul central al vasului cu 10 punţi aflându-se orga tradiţională olandeză.
Program
25 octombrie: Valparaiso (Chile), plecarea ora 17.00
26 octombrie: pe mare
27 octombrie: Puerto Montt (Chile), 8.00 - 17.00
28 octombrie: Puerto Chacabuco (Chile), 10.00 - 18.00
29 octombrie: fiordurile chiliene
30 octombrie: canalul Sarmiento
31 octombrie: canalul Beagle - canalul Cockburn - Punta Arenas (Chile), 6.00 - 18.00; strâmtoarea Magellan
1 noiembrie: gheţarul Alley - Ushuaia (Argentina) 14.00 - 20.00
2 noiembrie: Capul Horn
3 noiembrie: portul Stanley, Insulele Falkland, 10.00 - 18.00
4 noiembrie: pe mare
5 noiembrie: pe mare
6 noiembrie: Montevideo, 8.00 - 18.00
7 noiembrie: Buenos Aires, sosirea ora 8.00
8 noiembrie: Buenos Aires, debarcarea începând cu ora 6.00
Tarif
- de la 1.299 euro/persoană
Traseu
Santiago de Chile. Merită să ajungi cu câteva zile înainte, atât pentru a te acomoda cu fusul orar şi regiunea, dar şi pentru că ai ce vedea în acest colţ de lume.
20 octombrie: Bucureşti 17.55 - 20.00 Paris 23.30 - 9.00 (21 octombrie) Santiago de Chile
Companie: Air France. Preţ: 1.446 euro/persoană, fără taxa pe bagaj de cală pe ruta europeană, în valoare de 15 euro.
De la aeroport, pentru a ajuns în Santiago de Chile există varianta autobuzului, cel puţin până la prima staţie de metroul, preţul unui bilet fiind echivalentul a 2,5 dolari americani, dar şi varianta unui serviciu de transfer, costul unei călătorii fiind echivalentul a 13 dolari americani. Te poţi caza la hotelul Plaza El Bosque Ebro, 5 stele, 379 uro/camera dublă, cu mic dejun/3 nopţi.
Santiago de Chile are o poziţie geografică de invidiat, între Anzi şi Pacific, fiind la aproximativ 60 km de fiecare dintre aceste atracţii. Unul dintre punctele cele mai interesante din Santiago de Chile este Parcul Metropolitano, unde se află Cerro San Cristobal şi unde se poate ajunge cu un funicular, costul unui bilet dus-întors fiind echivalentul a 3,40 dolari americani. De aici se vede splendid oraşul, iar în zilele senine se văd Anzii. Tot aici se află o frumoasă grădina botanică, precum şi grădina zoologică. Ar mai merit văzute Plaza de Armas (piaţa principală a oraşului), străduţele cochete din centrul vechi, Palatul Prezidenţial La Moneda (care se poate vizita), Muzeul de Artă Precolumbiană (aproximativ 6 dolari americani intrarea), Catedrala şi multe altele.
Valparaiso (Chile). Cu o zi înaintea îmbarcării ar merita să iei un autobuz şi să mergi la Valparaiso. Autobuzele sunt dese, iar o călătorie durează cam o oră şi jumătate. Aici te poţi caza la hotelul Gervasoni Boutique (94 euro/noapte) şi înainte de îmbarcare poţi să explorezi oraşul - te poţi plimba pe faleză, poţi explora muzeul maritim, poţi lua un teleferic pentru a urca pe un vârf din apropiere, de unde panorama este fabuloasă, poţi vedea vechiul centru financiar şi de afaceri.
Puerto Montt (Chile). Printre cele mai noi oraşe din Chile, cu o puternică şi importantă comunitate germană, Puerto Montt este cel mai apreciat pentru plajele sale, considerate printre cele mai curate din această ţară. De asemenea, o plimbare la pas prin oraş îţi oferă posibilitatea de a admira peisaje pitoreşti, munţii fiind şi ei aproape, iar în zilele senine văzându-se cu uşurinţă vârfurile Anzilor. Se pot face excursii la vulcanul Osorno, la Cascada Petrohue şi lacul Esmeralda.
Puerto Chacabuco (Chile). Nu este un oraş prea turistic, dar dacă nu alegi o excursie opţională în împrejurimi, te poţi bucura câteva ore de farmecul acestei aşezări şi al oamenilor de aici.
Punta Arenas. Cel mai sudic oraş din Chile, Punta Arenas merită descoperit printr-un plimbare la pas prin centrul vechi. Totuşi, ar fi păcat să ratezi excursiile în împrejurimi, cu peisaje fabuloase - în Rezervaţia Torres del Paine (inclusă în Patrimoniul UNESCO) sau pe insula Magdalena, unde poţi admira pe terenul lor cea mai mare colonie de pinguini din Patagonia.
Ushuaia. Capitala "Ţării de Foc", un loc pe cât de îndepărtat, pe atât de exotic şi fabulos. Dincolo de farmecul indiscutabil al oraşului, merită o excursie în parcul naţional "Ţara de Foc", dar şi o plimbare de 45 minute pe o cale ferată cu ecartament îngust, cu un tren tras de o locomotivă cu aburi, aşa-numitul tren de la capătul lumii.
Portul Stanley (insulele Falkland). Se poate face un tur al oraşului, dar şi o excursie la colonia de pinguini Rockhopper.
Montevideo. Capitala Uruguay-ului este un oraş foarte frumos, care ar merita mai mult decât câteva ore. Printre lucrurile care nu ar trebui ratate se numără Piaţa Independenţei, Palatul Salvo, Teatrul Solis. Arhitectura capitalei celeste este una foarte diversă, de la clădiri neoclasice, precum Catedrala Metropolitană, până la clădirile postmoderniste, World Trade Center sau Antel Telecomunication Tower, cele mai înalte clădiri din Montevideo. Clădiri precum Palatul Legislativ, Palatul Estevez sau Primăria, situate în partea veche a oraşului, poartă o puternică amprentă europeană, ceea ce îi face pe mulţi să spună că Montevideo este cel mai european oraş din afara continentului nostru. Partea veche a oraşului merită explorată pe jos, pentru că vei găsi multe comori, arhitectural şi istoric, iar bucuria ta de turist va fi pe deplin satisfăcută. De asemenea, se poate face o excursie într-o fermă tradiţională.
Buenos Aires. După debarcare, te poţi caza la hotelul Pulitzer (4 stele, 400 euro/camera dublă, cu mic dejun/4 nopţi) şi până la zborul de întoarcere merită să îşi rezervi câteva zile pentru cosmopolita capitală nu numai a Argentinei, dar şi a tangoului. Voi enumera doar câteva dintre atracţiile turistice cele mai cunoscute: grădina japoneză, lacurile din grădinile Palermo, bulevardele sale largi, muzee, palate, planetariumul, clădirea Congresului Naţional, Plaza de Mayo şi multe altele, inclusiv faimosul stadion al echipei Boca Juniors. Poţi merge şi în cartierul "La Recoleta" (unde poţi vedea mormântul Evitei Peron), cartier care demonstrează în opinia celor avizaţi că acest oraş este Parisul Americii Latine. Există numeroase localuri unde poţi lua cina şi admira un autentic spectacol de tango live. O experienţă interesantă.
Cu autobuze sau chiar cu un taxi se poate ajunge uşor la aeroport, varianta de întoarcere propusă fiind:
12 noiembrie: Buenos Aires 14.15 - 6.30 (13 noiembrie) Londra 9.15 - 14.30 Bucureşti
Companie: British Airways. Preţ: 1.312 euro/persoană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu