duminică, 2 octombrie 2016

Destinaţia săptămânii - Revelion în Polonia, cu Teron Intertur Câmpina

Destinaţia pe care v-o propun în această săptămână, împreună cu agenţia de turism Teron Intertur Câmpina, este Revelion în Polonia.
Sejurul de 6 zile oferit de agenţia de turism Teron Interur Câmpina îţi oferă posibilitatea să petreci câteva zile la Varşovia şi Cracovia, două dintre cele mai frumoase oraşe ale Poloniei.
Cracovia este un oraş foarte frumos, în primul rând pentru centrul său vechi, care alături de Kazimierz (cartierul evreiesc, cu o sinagogă frumoasă) şi Castelul Wawel au fost incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO. De asemenea, mai sunt alte numeroase obiective turistice - Catedrala St. Mary, Muzeul Schindler, dar şi numeroase parcuri şi muzee. În centrul vechi se mai află Turnul Oraşului, porţi ale vechiului sistem de fortificaţii, dar şi alte obiective turistice interesante.
Centrul vechi al Varşoviei, cu impresionanta piaţă din mijlocul său, reprezintă principalul punct de atracţie al capitalei poloneze, fiind inclus în Patrimoniul mondial UNESCO. Tot aici, în faţa Castelului regal se află o piaţă, în mijlocul căreia tronează Coloana lui Sigismund. De asemenea, te poţi plimba pe Bulevardul Ierusalim, una dintre cele mai frumoase artere ale Varşoviei, care traversează inclusiv Vistula, şi trebuie să ajungi pe la mai multe biserici, nu foarte cunoscute, dar extrem de frumoase prin simplitatea lor. Dacă vrei să vezi ceva care să îţi amintească de faptul că Polonia făcea parte din lagărul ţărilor socialiste, atunci trebuie să vezi Palatul Culturii şi Ştiinţei, o clădire tipic sovietică, gen "Casa Scânteii" de la noi. Dacă ai altfel de preferinţe, poţi vedea fostul sediu al Gestapo-ului, astăzi muzeu. Merită văzută şi fortăreaţa din Varşovia. Sigur, sunt multe alte lucruri de făcut în Varşovia - de la o plimbare pe Calea Regală, artera care traversează oraşul începând din faţa Palatului Regal, şi până la Fântâna Multimedia.
Sejurul propus de agenţia Teron Intertur Câmpina include o excursie la Mănăstirea Jasna Gora, din Czestochowa. Este principalul loc de pelerinaj din Polonia şi cel mai frumos altar dedicat Maicii Domnului. Madona Neagră de aici, căreia îi sunt atribuite puteri miraculoase, este comoara cea mai preţioasă a acestei mănăstiri, fondată în anul 1382 de călugării paulini. Sunt numeroase legende legate de această mănăstire şi de icoana Maicii Domnului.
De asemenea, există posibilitatea mai multor excursii opţionale, după cum urmează:
Memorialul Auschwitz Birkenau (40 euro/adult, pentru un grup de minimum 15 persoane; include - transport cu autocar local, ghid local, rezervare, căşti audio, însoţitor de grup). Memorialul este dedicat victimelor celui mai cunoscut lagăr de exterminare nazist, estimându-se că 1,1 milioane persoane au fost ucise aici, din care 90% evrei. Este un muzeu tulburător, având ocazia ca pe aleile flancate de sârmă ghimpată să vezi barăcile, clădirile şi crematoriile. Ghizii de aici ştiu poveşti cutremurătoare, iar fotografiile pe care le vezi aici pot să te marcheze, având un impact emoţional uriaş.
Kalwaria Zebrzydowska (35 euro/adult, pentru un grup de minimum 15 persoane; include - transport cu autocar local, ghid local, vizită, însoţitor de grup). La Kalwaria Zebrzydowska este un complex de mănăstiri format din 42 de biserici şi capele închinate Golgotei. În anul 1999 a fost inclusă pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind considerată singură Golgotă din lume. Principalul obiectiv este sanctuarul Maica Domnului a Îngerilor, aflat chiar în vârful dealului, aici aflându-se şi icoana făcătoare de minuni Fecioara din Kalwaria.
Zelazowa Wola (45 euro/adult, pentru un grup de minimum 15 persoane; include - transport cu autocar local, ghid local, bilet intrare la Muzeul Chopin, însoţitor de grup). Zelazowa Wola este locul naşterii ilustrului compozitor şi pianist Frederic Chopin, la 22 februarie 1810. Se vizitează casa memorială Chopin.
Aşadar, poţi petrece un revelion de vis în Polonia, cu agenţia Teron Intertur Câmpina, un sejur de 6 zile la preţul de 459 euro. Tariful este pentru un adult, cu loc în cameră dublă, şi pentru un grup de 25 persoane. Pentru un copil (2-12 ani), cu doi adulţi în cameră, tariful este de 359 euro, iar pentru un adult în cameră single - 599 euro.
Servicii incluse:
- bilet de avion Bucureşti - Cracovia, via Varşovia, cu campania LOT
- bilet de avion Varşovia - Bucureşti, zbor direct, cu compania LOT
- 3 nopţi cazare cu mic dejun la hotel Galaxy, 4 stele, situat central, Cracovia, sau similar
- 2 nopţi cazare cu mic dejun la hotel Sheraton, 5 stele, situat central, Varşovia, sau similar
- tur de oraş Cracovia cu ghid local
- tururi pietonale cu însoţitorul de grup în Cracovia
- excursie la Mănăstirea Jasna Gora din Czestochowa
- tur de oraş Varşovia cu ghid local
- tur pietonal cu însoţitorul de grup în centrul istoric din Varşovia
- transfer aeroport - hotel în Cracovia
- transport cu autocarul de la Cracovia la Varşovia
- transfer hotel - aeroport în Varşovia
- ghid însoţitor român.
Servicii neincluse:
- taxe aeroport şi combustibil 199 euro/persoană, pot suferi modificări până la data emiterii biletelor de avion (cu două săptămâni înainte de plecare), în funcţie de evoluţia preţului petrolului
- asigurarea medicală, asigurarea storno
- cina festivă de revelion la hotel - 98 euro/persoană (supliment obligatoriu, se achită la înscriere); include - meniu festiv de revelion, băuturi răcoritoare (sucuri, apă minerală, ceai/cafea), o sticlă de vin roşu/alb la două persoane, un pahar cu şampanie la miezul nopţii, program de animaţie şi dans cu DJ.
Transferuri gratuite la aeroportul Otopeni din următoarele oraşe:
- Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- Iaşi, Tg. Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
- Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
- Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
Transferul gratuit se rezervă odată cu pachetul turistic. Ulterior, acesta nu mai poate fi confirmat decât în limita locurilor disponibile şi cu minimum 21 de zile înainte de plecare.
Detalii şi rezervări - intertur.ro, pe pagina de Facebook Teron Intertur, telefon 0722.558.458 sau 0244.374.373.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu