sâmbătă, 1 octombrie 2016

În jurul lumii, pe un traseu fabulos

Cine nu şi-ar dori să aibă posibilitatea unei excursii în jurul lumii?! Este şi motivul pentru care, măcar virtual, am introdus o astfel de excursie pe lista cu idei de vacanţă pentru luna octombrie, varianta propusă fiind pe un traseu fabulos: Bucureşti - Moscova - Shanghai - Seattle - Buenos Aires - Male - Abu Dhabi - Bucureşti. Nu sună tentant?
Bucureşti - Moscova
6 octombrie: Bucureşti 14.10 - 17.10 Moscova
Companie: Tarom. Preţ: 128 euro/persoană.
De la aeroportul Sheremetyov există mai multe variante de a ajunge în zona centrală - tren, autobuz, bine conectate apoi la reţeaua de metrou, astfel că în funcţie de zona unde vrei să ajungi ai de unde alege.
Hotel - Peking, 4 stele, preţ 262 euro/camera dublă/3 nopţi
De departe, cel mai cunoscut şi reprezentativ loc din Moscova este Piaţa Roşie, unde se află Kremlinul, Mausoleul lui Lenin, Basilica Sf. Vasile. Piaţa este impresionantă prin proporţiile sale şi dacă te gândeşti la momentele istorice care au avut loc aici, cel puţin în ultima sută de ani. Spiritul vechii Moscove poate fi regăsit pe strada "Old Arbat" şi mai merită văzute, măcar la exterior Muzeul Puşkin, Galeriile Tretiakov, Teatrul Balşoi, parcul Gorki sau Turnul Ostankino. Sigur, vei remarca şi Universitatea, care seamănă cu fosta Casă a Scânteii de la noi, iar unul dintre lucrurile care nu trebuie ratate la Moscova este o plimbare pe malurile râului care a dat numele capitalei fostului imperiu sovietic. Dacă vei circula cu metroul prin capitala rusă vei avea ocazia să vezi adevărate opere de artă în care au fost transformate staţiile. Şi poate vei fi surprins să constaţi că în afara clădirilor specific ruseşti, în Moscova sunt şi cartiere de zgârie-nori, clădiri fanteziste, frumos luminate, un amalgam interesant, care merită văzut.
Moscova - Shanghai
9 octombrie: Moscova 11.20 - 19.15 Novosibirsk 20.45 - 3.30 (10 octombrie) Shanghai
Companie: Siberia Airlines. Preţ: 509 euro/persoană.
De la aeroport, o experienţă interesantă este să luaţi un tren magnetic, biletul costând 75 RMB (aproximativ 38 lei). În numai 8 minute, veţi coborî în gara din Shanghai.
Hotel - Grand Kempinski, 5 stele, pre 459 euro/camera dublă/3 nopţi
O plimbare pe promenadă, la orice oră din zi sau din noapte, este una dintre cele mai plăcute experienţe din Shanghai. Templul din jad al lui Buddha - adăposteşte două statui Shakyamuni, extrem de valoroase. Se află în nord-vestul cartierul Anyuan Lu. Intrarea costă 40 RMB (20 lei). Parcul Longhua - se află în sud-vestul oraşului şi găzduieşte un templu şi pagoda Longhua, care datează din anul 247! Turnul de televiziune "Perla Orientală" - se află în parcul Pudong. Are o înălţime de 468 metri. Se vizitează şi oferă o imagine panoramică superbă asupra întregii regiuni. Intrarea costă 50 RMB (25 lei). Turnul Jinmao - situat tot în parcul Pudong, are la etajul 88 un restaurant panoramic, cu privelişti incredibile. Accesul se face contra sumei de 50 RMB (25 lei). Grădina Botanică - Zoologică - intrarea costă 40 RMB (aproximativ 20 lei) şi este o adevărată minune în care poţi petrece cu uşurinţă o zi. Artera comercială Nanjing - se află între Piaţa Poporului şi Bund, fiind zona pietonală traversată zilnic de peste un milion de persoane! Bund - este zona cu o mulţime de instituţii, mai ales financiar-bancare, dar şi zona de unde se pleacă în croaziere pe râul Huangpu, precum şi locul din care se deschide cea mai frumoasă panoramă asupra cartierul Pudong. Oraşul Vechi - oferă imaginea unei diferenţe uriaşe între zgârie-norii ultramoderni şi tradiţia chineză. Grădinile Imperiale Yu şi bazarul Yuyuan oferă imaginea tradiţionalismului chinez, ambele atracţii turistice fiind înconjurate de străzi înguste şi căsuţe modeste.
Shanghai - Seattle
13 octombrie: Shanghai 12.20 - 8.45 Seattle
Companie: Delta Airlines. Preţ: 335 euro/persoană.
De la aeroport, cea mai convenabilă variantă pentru a ajunge în centrul oraşului este trenul. Un bilet costă 3 dolari, iar o călătorie durează 37 minute. Există şi varianta autobuzului.
Hotel - Hilton Garden, 4 stele, preţ 576 euro/camera dublă/3 nopţi
Seattle este nu numai oraşul Microsoft sau Amazon, dar şi un loc cu foarte mule spaţii verzi, aflat într-un cadru natural remarcabil, aproape de lacul Washington. Sunt numeroase muzee, galerii de artă, parcuri, dar şi multe căi navigabile, care leagă oraşul propriu-zis de o mulţime de insule din golf. Unul dintre reperele oraşului este turnul Space Needle, de 184 metri, care oferă vederi panoramice senzaţionale asupra metropolei şi împrejurimilor.
Seattle - Buenos Aires
16 octombrie: Seattle 12.15 - 20.05 Atlanta 22.22 - 9.20 (17 octombrie) Buenos Aires
Companie: Delta Airlines. Preţ: 1.279 euro/persoană.
De la aeroport există autobuze şi trenuri spre centru, dar gara este destul de departe de aeroport, astfel că este de preferat autobuzul sau chiar şi taxiul.
Hotel - Carsson, 4 stele, preţ 108 euro/camera dublă/3 nopţi
Capitala Argentinei îţi poate oferi în ritm de tango o sumedenie de atracţii turistice, pentru cel mai exigent turist. Voi enumera doar câteva - grădina japoneză, lacurile din grădinile Palermo, bulevardele sale largi, muzee, palate, planetariumul, clădirea Congresului Naţional, Plaza de Mayo şi multe altele, inclusiv faimosul stadion al echipei Boca Juniors. 
Buenos Aires - Male
20 octombrie: Buenos Aires 23.25 - 23.15 (21 octombrie) Doha 2.20 (22 octombrie) - 9.00 Male
Companie: Qatar Airways. Preţ: 2.117 euro/persoană.
Aeroportul din Male este situat pe o insulă, iar majoritatea hotelurilor oferă serviciul de transfer între aeroport şi hotel.
Hotel - Outrigger Konotta Maldive Resort, 5 stele, preţ 1.440 euro/vilă, cu mic dejun/3 nopţi
Male este capitala Maldivelor, un loc al relaxării totale. Oraşul propriu-zis oferă posibilitatea de a vedea pieţe, muzee, palate şi lăcaşuri de cult, dar adevăratul must see din Maldive este reprezentat de plajele incredibile.
Male - Abu Dhabi
25 octombrie: Male 10.15 - 12.45 Doha 16.00 - 18.05 Abu Dhabi
Companie: Qatar Airways. Preţ: 541 euro/persoană.
De la aeroportul din Abu Dhabi există mai multe variante de autobuz, în funcţie de zona în care doreşti să ajungi, preţul unui bilet fiind de 4 dirhami, dar un taxi până în zona centrală costă aproximativ 70 dirhami (aproape 18 euro).
Hotel - Millenium Corniche, 5 stele, preţ 174 euro/camera dublă/2 nopţi
Punctul de maximă atracţie turistică este Marea Moschee Sheikh Zayed - una dintre cele mai opulente şi interesante moschei din întreaga lume. Construcţia sa a început în anul 1996, a fost finalizată în 2007, iar în momentul de faţă are o capacitate de 41.000 de oameni şi poate fi vizitată zilnic. Intrarea pentru non-musulmani este limitată dimineaţa. Intrarea este gratuită. Se impun câteva cifre pentru a prezenta grandoarea acestei moschei: curtea interioară are 17.000 mp, moscheea are 4 minarete şi 82 de domuri de un alb impecabil, în interior sunt 7 candelabre, cel mai mare având 10 metri diametru şi 12 tone, precum şi un covor cu o suprafaţă de 5.700 mp şi care are aproximativ 36 de tone! De asemenea, Palatul Emiratelor este un alt loc unde opulenţa, bogăţia şi extravaganţa apar ca repere ale culturii arabe. Este unul dintre cele mai luxoase şi elegante hoteluri din lume, totul fiind acoperit cu aur. La fel ca în cazul Marei Moschei, cifrele sunt absolut impresionante... Câteva exemple: suprafaţa desfăşurată este de 1 milion de metri pătraţi, are propriul heliport, propriul port pentru yachturi, o parcare subterană pentru 2500 de maşini, un kilometru de plajă privată, iar cel mai mare apartament are 680 mp! Tot în Abu Dhabi ar mai fi Ferrari World, dar şi Corniche, cu panorame senzaţionale.
Abu Dhabi - Bucureşti
28 octombrie: Abu Dhabi 1.25 - 5.35 Istanbul 7.10 - 8.30 Bucureşti
Companie: Turkish Airlines. Preţ: 264 euro/persoană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu