sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Destinaţia săptămânii - Kyrenia (Cipru), cu Teron Intertur Câmpina

Kyrenia este unul dintre cele mai pitoreşti oraşe din Cipru, situat pe coasta nordică a insulei. Profitând de o ofertă a Agenţiei de turism Teron Intertur Câmpina pentru primăvara anului viitor - Cipru charter 2017, am decis că frumosul oraş Kyrenia este destinaţia acestei săptămâni.
Aşezat pe malul Mediteranei, într-o poziţie strategică unică pentru insula Cipru, oraşul-port Kyrenia a devenit o adevărată fortăreaţă de-a lungul timpului, semnele păstrate până în zilele noastre transformându-l nu numai într-o atracţie turistică de top, dar şi într-o aşezare pitorească. În capătul estic al vechii fortăreţe, cu vedere la Mediterana, se află castelul Kyrenia, în interiorul căreia se găseşte o capelă bizantină din secolul al XII-lea. În curtea interioară spaţioasă a castelului se află şi Muzeul Naufragiului, unde se găsesc rămăşiţele unei nave greceşti din secolul al IV-lea şi încărcătura aferentă, care au fost descoperite nu departe de aceste locuri în anul 1967. Kyrenia găzduieşte şi mai multe lăcaşe de cult. Într-unul dintre acestea, în Biserica Arhanghelului Mihail se află şi un muzeu al icoanelor. Printre celelalte lăcaşe de cult care merită atenţia turistului - Mănăstirea Bellapais, Biserica Anglicană sau Biserica Antică Greco-Ortodoxă. Dincolo de toate aceste obiective, o plimbare pe faleză sau pe plajă este una dintre cele mai plăcute activităţi pentru cei care vizitează acest oraş.
O modalitate excelentă de a descoperi frumosul oraş Kyrenia şi împrejurimile sale este să beneficiaţi de oferta Agenţiei de turism Teron Intertur Câmpina pentru primăvara anului viitor - Cipru charter 2017.
Iată şi programul sejurului:Ziua 1. Famagusta
Zbor din Bucureşti/Cluj-Napoca (via Istanbul) spre Ercan. Preluare, transfer şi cazare în hotelul din zona Famagusta.
Ziua 2. Famagusta – Salamis şi Mănăstirea Barnabas
Mic dejun. Vizită la istoricul oraş-port Famagusta şi descoperirea principalelor atracţii. Timp liber pentru vizite şi cumpărături. După-amiază, excursie opţională către situl arheologic Salamina. Se continuă cu excursie la Mănăstirea Barnaba, fondată în onoarea celui mai important sfânt al creştinilor de pe insulă. Seara, întoarcere la hotel în zona Famagusta.
Ziua 3. Nicosia
Mic dejun. Vizită la Nicosia, capitala insulei încă din secolul al IX-lea. Timp liber pentru plimbări şi vizite individuale sau, opţional, tur pietonal ghidat către centrul istoric, la caravanseraiul otoman şi în zona sudică a oraşului, unde se găsesc bulevarde animate cu buticuri elegante şi centre comerciale. Seara, cazare la hotel în zona Kyrenia.
Ziua 4. Tur de oraş în Kyrenia
Mic dejun. Vizită în Kyrenia, cel mai pitoresc oraş al insulei, situat între Mediterana şi Munţii Kyrenia. Timp pentru plimbare şi cumpărături în zona animată a portului. După-amiază, liber pentru relaxare sau plimbare pe plajă. Seara, întoarcere la hotel în zona Kyrenia.
Ziua 5. Kyrenia – Bellapais şi St. Hilarion
Mic dejun. Timp liber pentru relaxare la piscina hotelului, la plajă sau pentru explorarea împrejurimilor. După-amiază, opţional, excursie la Mănăstirea Bellapais, cel mai bine conservat edificiu gotic din estul Mediteranei. Se continuă cu vizita la castelul teuton Sf. Hilarion, construit la 732m altitudine, cu vedere panoramică asupra coastei de nord a insulei. Seara, întoarcere la hotel în zona Kyrenia.
Ziua 6. Kyrenia – Cipru de sud, cu Larnaca, Limassol şi Paphos
Mic dejun. Timp liber pentru relaxare la piscina hotelului, la plajă sau excursie opţională în Cipru de sud. Partea grecească a insulei găzduieşte oraşele Larnaca – cel mai cunoscut port; Limassol – frumoasa metropolă care include un centru vechi, o fortăreaţă bizantină şi bulevarde moderne cu centre comerciale; Paphos – inclus în patrimoniul UNESCO. După o scurtă pauză, se continuă cu turul panoramic al Munţilor Troodos, străjuiţi de Olymp, vârful cu o altitudine de aproape 2.000m. Seara, întoarcere la hotel în zona Kyrenia.
Ziua 7. Kyrenia
Mic dejun. Timp liber pentru relaxare la piscina hotelului sau pentru o plimbare de-a lungul falezei. Cei dornici să exploreze insula pot opta pentru excursia opţională în peninsula Karpaz, ale cărei plaje cu nisip sunt căminul multor broaşte ţestoase. Seara, întoarcere la hotel în zona Kyrenia.
Ziua 8. Bucureşti
Transfer către aeroport şi zbor retur, via Istanbul.
Servicii incluse:
-zbor cu companie de linie (Turkish Airlines sau Pegasus) către Ercan, via Istanbul
-transport cu autocar modern pe toată perioada sejurului şi a transferurilor
-cazare 7 nopţi, cu mic dejun, în hoteluri de minim 4 stele
-circuit şi excursii conform program
-asistenţă turistică în limba română
Servici neincluse:
-supliment demipensiune, 129 euro/persoană
-excursii opţionale
-asigurările
Tarife
Detalii şi rezervări - intertur.ro, pe pagina de Facebook Teron Intertur, la telefoanele 0722.558.458; 0244.374.373; 0723.455.555 sau pe e-mail turism@teron.ro.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu