duminică, 20 noiembrie 2016

Sarajevo, turist în capitala Bosniei

Nu este o destinaţie turistică de top, dar capitala Bosniei, Sarajevo, are ce oferi celor care sunt dispuşi să ajungă în oraşul care a rămas în istorie ca locul unde a fost asasinat arhiducele Austriei, ceea ce a declanşat primul război mondial, dar şi pentru că a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă, din anul 1984. Sunt doar dintre motivele pentru care am inclus Sarajevo pe lista cu idei de vacanţă pentru luna noiembrie.
Amplasat pe Valea Sarajevo, din mijlocul Alpilor Dinarici, Sarajevo a fost construit ca o fortăreaţă otomană. De altfel, componenta religioasă este foarte prezentă în acest oraş, unde printre reperele turistice se numără Catedrala Romano-Catolică, Moscheea Gazi Huzrev-Bey sau Biserica Ortodoxă. Mai merită văzute Muzeul Naţional, Flacăra Veşnică, podul Latin, clădirea Primăriei şi Fântâna Sebilj. Vei avea ocazia să descoperi un oraş frumos, cu străduţe cochete, în care îţi va face plăcere să hoinăreşti.
Cum se ajunge la Sarajevo?
Nu există curse aeriene directe între România şi Bosnia, astfel că o variantă bună poate fi următoarea:
25 noiembrie: Bucureşti 6.10 - 8.35 Istanbul 11.00 - 11.00 (Turkish Airlines) Sarajevo
30 noiembrie: Sarajevo 11.55 - 15.55 (Turkish Airlines) Istanbul 19.35 - 20.15 (Tarom) Bucureşti
Preţ: 331 euro/persoană.
De la aeroport, cel mai comod este să iei autobuzul de transfer, care merge până în centrul oraşului sau autobuzul 36 (acesta din urmă circulând la fiecare 30 minute).
Variante de cazare
Hotel President, 4 stele, preţ 525 euro/camera dublă, mic dejun/5 nopţi
Hotel Bristol, 4 stele, preţ 387 euro
Hotel Opal Home, 4 stele, preţ 391 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu