marți, 22 noiembrie 2016

Un dublu city-break inedit: Barcelona - Gelsenkirchen

De ceva vreme promovez idei de double city-break-uri, iar pentru materialul de faţă varianta propusă este Barcelona - Gelsenkirchen, variantă pe care am inclus-o pe lista cu idei de vacanţă pentru luna noiembrie.
Bucureşti - Barcelona
25 noiembrie: Bucureşti 14.25 - 16.45 Barcelona
Companie: Blue Air. Preţ: 130 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport sunt autobuze care ajung până în centrul oraşului, în Piaţa Spaniei şi Piaţa Cataluniei.
Hotel: Eurostars Grand Marina, 5 stele, preţ 456 euro/camera dublă/3 nopţi
Barcelona are foarte multe de oferit turistului avid: Rambla, Rambla del Mar (promenada), Barceloneta, Piaţa Spaniei, Piaţa Cataluniei, străduţele cochete din Barri Gotic, minunăţiile create de Gaudi, parcul Ciutadela (unde se află Arcul de Triumf, dar şi Grădina Zoologică) şi chiar arena "extratereştrilor" coechipieri ai lui Messi - "Nou Camp". De asemenea, trebuie să urci pe Montjuic, dar şi pe Tibidabo, pentru a vedea locuri încântătoare, dar şi panorame splendide.
Barcelona - Gelsenkirchen
28 noiembrie: Barcelona 12.05 - 14.15 Dusseldorf
Companie: Air Berlin. Preţ: 119 euro/persoană.
De la aeroport sunt trenuri care te duc la Gelsenkirchen. Sunt dese, nu costă prea mult şi au condiţii foarte bune.
Hotel: Ibis, 3 stele, preţ 259 euro/camera dublă/3 nopţi
Nu este un oraş foarte turistic, cu prea multe obiective de top, dar este un oraş frumos, cu multe spaţii verzi, în care vă veţi simţi bine. Şi, totuşi, sunt şi câteva lucruri interesante de văzut. Castelul Berge pare a fi "piesa de rezistenţă" din punct de vedere turistic în Gelsenkirchen. Castelul a fost ridicat în anul 1264 şi găzduieşte la fiecare final de iulie un tradiţional festival. Castelul nu se vizitează, aşa cum se întâmplă cu altele castele din Europa. Ţinând cont şi de momentul anului ar mai merita văzute Revierpark (unde există şi un bazin cu ape termale), dar şi Grădina Zoologică, Veltins Arena (unde joacă Schalke, una dintre cele mai frumoase arene din Germania), dar şi un restaurant românesc - "Transilvania", care se află pe Grothusstrase, nu prea departe de centru. În plus, vei avea ocazia de a vedea târgul de Crăciun şi nu va avea cum să nu-ţi placă!
Gelsenkirchen - Bucureşti
1 decembrie: Dusseldorf 18.05 - 19.15 Berlin 21.45 - 00.50 Bucureşti
Companie: Air Berlin. Preţ: 115 euro/persoană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu