duminică, 4 decembrie 2016

Croazieră de Revelion în Caraibe

Dacă vrei să ai parte de un Revelion memorabil, atunci că - probabil - o soluţie ar fi o croazieră în Caraibe, cu un traseu de vis: Havana - Montego Bay - ins. Cayman - Cozumel - Havana. Aşa că am inclus această croazieră pe lista cu idei de vacanţă pentru luna decembrie. Croaziera este operată de compania MSC Cruises, cu nava MSC Opera.
MSC Opera are o capacitate de 2.150 pasageri, a fost renovat integral în 2015 şi se distinge prin frumuseţea şi spectaculozitatea locurilor publice, recepţia fiind vedete vasului, cu podea din sticlă şi numeroase ferestre prin care se poate admira marea. Are numeroase facilităţi şi o linie zveltă, prin care se evidenţiază printre celelalte nave ale companiei MSC.
Program
31 decembrie - Havana (Cuba)
1 ianuarie - Havana
2 ianuarie - Havana, plecarea ora 18.00
3 ianuarie - pe mare
4 ianuarie - Montego Bay (Jamaica), 9.00 - 20.00
5 ianuarie - Georgetown (insula Cayman), 9.00 - 15.00
6 ianuarie - Cozumel (Mexic), 10.00 - 18.00
7 ianuarie - Havana, debarcarea ora 15.00
Tarife
Cabină interioară - 469 euro/persoană
Cabină exterioară - 609 euro/persoană
Cabină exterioară cu balcon - 899  euro/persoană
Suită - 1679 euro/persoană
Traseu
Havana. 
28 decembrie: Bucureşti 21.55 - 00.30 (29 decembrie) Istanbul 2.10 - 8.00 Havana
Companie: Turkish Airlines. Preţ: 1.273 euro/persoană, pentru zborul dus-întors, cu toate taxele incluse.
De la aeroport poţi ajunge în oraş fie rezervându-ţi un serviciu de transfer sau cu un taxi. Te poţi caza la hotelul Tryp Libre, 5 stele.
Havana este un oraş care te poate surprinde cu spectaculozitatea sa. Centrul istoric este destul de bine conservat şi este dominat de catedrală. Nu trebuie ratate Capitoliul (uluitor de asemănător cu cel american), plimbările pe străduţele comerciale, prin parcuri şi pieţe somptuoase, dar şi o vizită la o fabrică de ţigări (celebrele "Havane") şi la o fabrică de rom.
Montego Bay. Oraşul jamaican este renumit pentru plajele sale, dar şi pentru centrul său istoric. De asemenea, se pot face excursii pe munţii din apropiere, de unde vederile panoramice sunt absolut spectaculoase.
Georgetown. Există şi aici un centru istoric, cu muzee, alte clădiri frumoase, dar parcă activitatea cea mai atractivă rămâne tot scufundarea şi poţi profita de reciful şi plajele de aici. Poţi înota alături de delfini, stele de mare, poţi vedea broaştele ţestoase şi multe altele.
Cozumel. Şi aici ai posibilitatea de a face plajă sau snorkeling, dar în apropiere se află mai multe situri arheologice din perioada maya, pe care ar fi păcat să le ratezi.
Havana. După debarcare te poţi caza la acelaşi hotel şi să mai vezi sau revezi câte ceva din capitala cubaneză. Varianta de zbor pentru revenirea în ţară este următoarea:
8 ianuarie: Havana 10.00 - 10.15 (9 ianuarie) Istanbul 1.20 (10 ianuarie) - 1.35 Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu