joi, 1 decembrie 2016

Cuba, o destinaţie exotică de văzut

Înainte de 1989, singura destinaţie exotică accesibilă românilor era Cuba, din motive eminamente politice. Astăzi, când poţi ajunge, practic, oriunde în lume, Cuba a rămas o destinaţie la fel de exotică, dar care nu ar trebui ratată. Aşa că am inclus această destinaţie pe lista cu idei de vacanţă petru luna decembrie.
Cuba oferă un amalgam interesant, între un oraş cu puternice influenţe coloniale - Havana, dar şi cu o staţiune de top pe plan mondial, unde greu îi poţi imagina că eşti într-o ţară socialistă - Varadero.
Havana este un oraş care te poate surprinde cu spectaculozitatea sa. Centrul istoric este destul de bine conservat şi este dominat de catedrală. Nu trebuie ratate Capitoliul (uluitor de asemănător cu cel american), plimbările pe străduţele comerciale, prin parcuri şi pieţe somptuoase, dar şi o vizită la o fabrică de ţigări (celebrele "Havane") şi la o fabrică de rom.
Varadero este în primul rând o destinaţie pentru plajă. În plus, merită o incursiune cu catamaranul, pentru privelişti incredibile asupra ţărmului. Preţul unei călătorii cu catamaranul începe de la 10 peso (9,5 euro). De asemenea, mai poţi vedea laguna Mangon, peştera Bellamar, parcul Josone, iar în oraş merită atenţia Muzeul Oraşului şi Biserica Sf. Elvira. De  asemenea, există un delfinariu, unde poţi admira un spectacol al delfinilor sau chiar poţi înota alături de ei. Din Varadero se fac excursii în mai multe locuri, astfel că vei avea de unde alege dacă nu doreşti să stai prea mult să te bucuri la plajă de soare. Există safari în regiunea Matanzas sau excursii cu catamaranul la insula Cayo Blanco.
Cum se ajunge la Havana?
12 decembrie: Bucureşti 19.05 - 20.15 Roma 10.35 (13 decembrie) - 16.30 (Alitalia) Havana
18 decembrie: Havana 20.30 - 11.15 (19 decembrie) Paris 18.15 - 22.05 (Air France) Bucureşti
Preţ: 768 euro/persoană, nu este inclus bagajul de cală pe segmentul Paris - Bucureşti.
De la aeroportul din Havana cea mai bună şi sigură modalitate de a ajunge în oraş este fie rezervarea unui transfer la hotel sau un taxi.
Variante de cazare
Havana - NH Capri, 4 stele
Varadero - Sanctuary at Grand Memories, 5 stele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu