miercuri, 28 decembrie 2016

Destinaţia săptămânii - Tallinn, cu Teron Intertur Câmpina

3 ţări, 3 capitale, 2 castele de vis şi o celebră staţiune la Marea Baltică, acesta ar fi genericul sub care am prezentat ofertă de excepţie CIRCUIT ŢĂRILE BALTICE 2017 a Agenţiei de Turism Teron Intertur Câmpina, partener Happy Tour. Aşa cum am promis, pe parcursul mai multor episoade voi prezenta principalele atracţii de-a lungul acestui circuit. În aceste rânduri - Tallinn, capitala Estoniei.
Practic, Tallinn se reduce la centrul turistic, pentru că oraşul nou este mai degrabă unul de tip sovietic. Dar ceea ce oferă oraşul vechi, precum şi suburbiile sale, reprezintă o adevărată încântare din punct de vedere turistic. Iată principalele obiective turistice din capitala Estoniei:
Oraşul medieval – datând din secolele 15-17, inclus pe lista UNESCO.
Viru Gate – porţi de intrare în oraşul vechi, marcând şi una dintre cele mai cunoscute şi străbătute artere comerciale din capitala estoniană.
Piaţa Primăriei – în centrul oraşului vechi.
Primăria – construită în anul 1371, astăzi adăposteşte Muzeul Oraşului.
Dealul Toompea – mitul spune că aici se află mormântul regelui estonian Kalev, dar astăzi dealul este cunoscut pentru că oferă cele mai frumoase privelişti panoramice asupra Tallinn-ului. Aici se află şi castelul cu acelaşi nume, despre care se spune că a aparţinut danezilor.
Catedrala rusă Alexander Nevsky – datează din secolul 19 şi are o cupolă ceapă, clasică petru ortodoxia rusă. În 1924 a fost aproape să fie demolată, dar ruşii au readus-o la grandoarea de odinioară, care a fost păstrată până astăzi.
Riigikogu – clădirea Parlamentului, de culoare roz.
Catedrala St. Mary – Toomkirk – cea mai veche biserică din Tallinn, construită iniţial ca biserică catolică în 1229, renovată şi extinsă de mai multe ori şi transformată în biserică luterană în 1561.
Muzeul Ocupanţilor – încearcă să redea condiţiile de viaţă din regimurile sovietic şi nazist.
Zidul oraşului – o secţiune a zidurilor poate fi vizitată, cu acces la trei dintre turnurile sale. Scările în spirală sunt destul de abrupte, iar cei care au fost spun că vederile de pe dealul Toompea sunt mai reuşite. Intrarea costă 3 euro.
Fostul sediu KGB - aparţine acum Ministerului de Interne şi nu prea se poate vizita. O glumă din perioada sovietică spune că această clădire este cea mai înaltă din Estonia, pentru că de la subsol puteai vedea Siberia. Se pot vedea şi astăzi din stradă modul în care ferestrele erau zidite pentru a nu se auzi urletele celor torturaţi în interior.
Palatul Kadriorg – o reşedinţă imperială de vară construită de arhitectul italian Niccolo Michetti petru ţarul Petru cel Mare, în anul 1718. Se află într-un parc de 90 hectare, din estul oraşului. O parte a palatului este ocupată de Administraţia Prezidenţială.
Grădina Botanică – situată în districtul Pirita, într-un cadru natural superb. Intrarea 5 euro.
Muzeul Maritim – printre punctele sale de atracţie – submarinul Lembit, unul dintre cele mai vechi din lume; diferite tipuri de nave, dar şi spaţii multimedia; rămăşiţele celei mai vechi epave găsite în apele Estoniei – o navă construită în 1550; o navă de abur, cel mai mare spărgător de gheaţă şi multe altele. Intrarea 10 euro.
Turnul TV – are 314 metri şi o punte de observaţie la etajul 21, la 170 metri, de unde într-o zi senină se poate vedea până în Finlanda. Intrarea 10 euro.
Muzeul Naţional de Artă KUMU – deschis în februarie 2006, găzduieşte exponate interesante.
Grădina Zoologică – o zonă enormă, cu numeroase specii, unele chiar neaşteptate; un labirint de iazuri. Intrarea – 4 euro.
Muzeul în aer liber – un adevărat muzeu al satului eston, situat la mică distanţă de Grădina Zoologică. Aici se află 72 de clădiri care exemplifică arhitectura din mediul rural din Estonia.
Biserica Sf. Olaf – principala atracţie este turnul, în care se poate urca pentru o taxă de 2 euro, iar efortul merită, pentru că în faţa privirilor ţi se deschide o frumoasă panoramă a centrului vechi.
Toate acestea le poţi vedea benficiind de oferta CIRCUIT ŢĂRILE BALTICE 2017 a Agenţiei de Turism Teron Intertur Câmpina, partener Happy Tour, despre care am scris pe larg aici.
Pachetul include:
- zbor Bucureşti - Tallin dus şi Vilnius - Bucureşti întors, cu compania Lufthansa, cu escale la Frankfurt; bagaj de cală 23 kg; taxe de aeroport
- transfer aeroport - hotel - aeroport
- 6 nopţi cazare, cu mic-dejun: 2 nopţi la Tallinn, 2 la Riga, 2 la Vilnius, în hoteluri de 3 stele, situate central
- transport autocar din Tallinn la Vilnius şi pe tot parcursul circuitului
- ghid vorbitor de limba engleză sau limba română pe tot parcursul circuitului
- intrări la castele Rundale şi Trakai.
Opţional:
- cină cu trei feluri (aperitiv sau supă, fel principal şi apă de masă) 6 seri - 90 euro/persoană
- cină cu două feluri (aperitiv sau supă, fel principal şi apă de masă) 6 seri - 74 euro/persoană.
Orar de zbor:
23 aprilie
Bucureşti 6.05 - 7.35 Frankfurt 9.45 - 13.00 Tallinn
29 aprilie
Vilnius 14.40 - 15.30 Frankfurt 20.35 - 23.50 Bucureşti
Preţ/pachet/persoană, în cameră dublă:
- 693 euro (grup 30-40 persoane)
- 748 euro (grup 20-29 persoane)
- 797 euro (grup 16-19 persoane)
Supliment single - 90 euro.
Cum te poţi înscrie?
Este extrem de simplu! Totul este să contactezi Agenţia de Turism Teron Intertur Câmpina, partener Happy Tour, şi o poţi face printr-una dintre următoarele variante:
- direct pe site-ul agenţiei, intertur.ro
- pa pagina de Facebook a Agenţiei Teron Intertur Câmpina
- telefonic - 0722.558.458; 0244.374. 373; 0723.455.555
- e-mail - turism@teron.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu