miercuri, 14 decembrie 2016

La Glasgow, pentru derby-ul fotbalistic al Scoţiei

În ultima zi a acestui an, la Glasgow este programat derby-ul fotbalistic al Scoţiei, Glasgow Rangers - Celtic Glasgow, un regal din punct de vedere sportiv, dar şi un eveniment care îşi oferă posibilitatea de a petrece Revelionul 2017 la Glasgow, motive suficiente pentru a include acest meci de fotbal pe lista cu idei de vacanţă pentru luna decembrie.
Capitală a Scoţiei, Glasgow este un oraş cu un aer aparte, care are şi acel "ceva" britanic, dar majoritatea clădirilor, mai ales cele mai vechi, au o "patină" a timpului care le conferă o cu totul altă imagine. Poate tocmai aerul său l-a făcut să fie mereu pe listele oraşelor premiate, în diverse domenii. Printre atracţiile turistice ale oraşului Glasgow amintesc: George Square (piaţa centrului comercial este înconjurată de nenumărat statui, iar pe latura sa estică se află magnificul sediu în stil renascentist italian al City Chambers); Catedrala oraşului (sunt mai multe catedrale în Glasgow, dar aceasta este considerată cea mai iscusită; piatra de temelie s-a pus în secolul al XII-lea, dar a fost terminată abia după 300 de ani; nu se percepe taxă de intrare); Palatul Poporului (este una dintre cele mai impresionante clădiri din Glasgow, fiind realizată din gresie roşie; astăzi găzduieşte un muzeu); Grădina Botanică, alte numeroase parcuri şi grădini publice, Auditoriul Clyde (una dintre cele mai moderne clădiri din Glasgow, în stil futurist); Universitatea, Biblioteca sau Farul, oricare dintre acestea reprezentând o experienţă interesantă.
De asemenea, mai ales dacă stai mai mult, este bine de ştiu că în jurul oraşului, la distanţe mici, se află mai multe castele, unele chiar spectaculoase.
La meci
Partida Glasgow Rangers - Celtic Glasgow are loc pe 31 decembrie, de la ora locală 12.15, pe Ibrox Park, din Glasgow. La stadion se poate ajunge uşor, cu trenul, metroul sau autobuzul ori chiar şi într-o plimbare pe jos, mai ales când meciul este în miezul zilei.
Cum se ajunge la Glasgow?
29 decembrie: Bucureşti 17.50 - 19.55 Glasgow
1 ianuarie: Glasgow 20.25 - 1.55 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 91 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport se poate ajunge în centrul oraşului Glasgow cu autobuzul Arriva 500 (călătoria durează aproximativ 20 minute, iar un bilet costă 4,20 lire sterline) sau cu unul dintre autobuzele 500, 600 sau 747, în funcţie de locul exact în care vrei să ajungi în Glasgow. Un bilet la acestea costă 4 lire sterline.
Variante de cazare
Hallmark, 4 stele, preţ 317 euro/camera dublă/3 nopţi
ABode Hotel, 4 stele, preţ 325 euro
Hilton, 4 stele, preţ 644 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu