marți, 20 decembrie 2016

O excursie de o zi din Geneva - Gruyeres

După Lausanne şi Montreux, o altă destinaţie potrivită pentru o excursie de o zi din Geneva poate fi Gruyeres, o staţiune situată la nord de Lausanne.
Gruyeres nu dă numai numele unei brânze celebre - Gruyere - ci este şi o importantă staţiune turistică, atât pe timp de vară, cât şi pe timp de iarnă, de pe valea superioară a râului Saane. Probabil că cea mai frumoasă modalitate de a vedea acest orăşel este o plimbare la pas pe străduţele sale cochete.
Totuşi, sunt două puncte importante, pe care nu ar trebui să le ratezi - La Maison du Gruyere (fabrica de brânzeturi - 9.50 franci elveţieni intrarea)
şi Maison Cailler (fabrica de ciocolată - 10 franci elveţieni).
De la Geneva la Gruyeres ar fi mai uşor de ajuns cu o maşină închiriată, dar dacă preferi varianta transportului în comun, atunci trenul este soluţia. Din păcate, nu există trenuri directe, astfel că este nevoie chiar de două "escale", dar cu tot cu acestea călătoria durează 2 ore şi 9 minute, iar preţul unui bilet începe de la 23 franci elveţieni. Astfel, se poate pleca la 8.49 şi se ajunge la 10.58, iar ca variantă de întoarcere, se poate pleca la ora 17.00 şi sosirea în Geneva este la ora 19.11. Super-bonus, cu trenul vei avea ocazia să parcurgi o mare parte din drum pe malul lacului Geneva, peisajele fiind realmente de basm. Din Gruyeres, pentru a ajunge în oraşul medieval poţi alege variata autobuzului, a unui tren turistic (5 franci elveţieni) sau a unei plimbări în ascensiune, de vreo 10 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu