joi, 8 decembrie 2016

Târgul de Crăciun de la Viena

Sunt multe oraşe din Europa care găzduiesc târguri de Crăciun, pentru care merită să baţi drumul până acolo. Am reuşit să ajungem doar la Târgul de Crăciun de la Praga, dar - după părerea mea - atunci când vorbeşti de superlativul târgurilor de Crăciun nu poate fi vorba decât de Viena, aşa că am inclus Târgul de Crăciun de la Viena pe lista cu idei de vacanţă pentru luna decembrie.

Sunt multe locuri în Viena unde poţi trăi frumuseţea sărbătorii Crăciunului. Poate cel mai cunoscut loc este cel din faţa Primăriei, unde totul este amenajat pe fundalul emblematicei clădiri. Dincolo de căsuţele frumos amenajate, de bucuria tuturor celor care vizitează târgul, atmosfera de basm devine una fantastică seara, atunci când întregul platou şi întregul parc din faţa primăriei sunt luminate de mii de luminiţe.
Un alt târg este organizat în zona intrării principală de la Schonbrunn. În jurul unui brad uriaş sunt amplasate o sumedenie de căsuţe de unde poţi cumpăra o mulţime de produse, fie decoraţiuni de Crăciun, fie cadouri, fie terase cu produse apetisante. Şi căsuţele, şi terasele sunt împodobite într-un fel anume care îţi umple sufletul de bucurie şi te face să trăieşti un sentiment unic, de adevărată sărbătoare.
De asemenea, poţi trăi aceleaşi sentimente extrem de plăcute în zona arterelor pietonale dintre Catedrala Sf. Ştefan şi Palatul Hofburg, în faţa Karlskirche sau în Nashmarkt. Şi nici o plimbare pe Ringstrasse nu ar fi de lepădat. Oricum, indiferent de situaţie ar trebui să ai grijă să te cazezi într-o zonă care să-ţi permită să ieşi la plimbare după lăsarea serii, spectacolul luminilor fiind fabulos.
O menţiune specială pentru partea culinară - dincolo de îmbietorul şniţel vienez sau de inegalabilul Tort Sacher, merită să te răsfeţi la târgul de Crăciun cu măr copt cu scorţişoară, castane coapte, cartofi copţi şi să bei vin fiert sau ciocolată fierbinte. Iar dacă eşti suficient de "nebun" pentru o porţie de îngheţată delicioasă, trebuie să te opreşte la "Zanoni", la doi paşi de catedrală.
Chiar dacă este frig, doar e decembrie, nu ar trebui să ratezi o escapadă în Prater.
De asemenea, ar merita - deşi este destul de scumpă - o plimbare cu caleaşca, poate chiar pornind din faţa primăriei, pe străduţele cochete din zona centrală. Sub o pătură caldă, alături de persoana iubită, la ceasul când luminiţele se aprind, eventual, să fulguiască uşor, aceasta poate deveni cea mai frumoasă amintire de la Târgul de Crăciun de la Viena.
Cum se ajunge la Viena?
Este o variantă de luat în calcul şi maşina, mai ales pentru cei care locuiesc în vestul ţării. Pentru cei din Bucureşti sau din zonele apropiate, tot avionul rămâne cea mai bună soluţie, o variantă acceptabilă putând fi următoarea:
16 decembrie: Bucureşti 11.10 - 12.00 Viena
20 decembrie: Viena 17.35 - 20.10 Bucureşti
Companie: Austrian Airlines. Preţ: 251 euro/persoană.
De la aeroport, cu metroul se poate ajunge până la staţia Mitte, lângă Stadtpark. De aici zona centrală este foarte aproape, dar dacă ai cazare la un hotel ceva mai departe, metroul este o soluţie foarte bună.
Variante de cazare
Best Western Hotel Pension Arenberg, 4 stele, preţ 480 euro/camera dublă/4 nopţi
Das Capri, 3 stele, preţ 504 euro
Hotel Marriott, 5 stele, preţ 856 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu