marți, 3 ianuarie 2017

Circuit în Columbia

Columbia nu este o ţară foarte prietenoasă din punct de vedere turistic, problemele de aici (cu traficul de droguri, cu conflictele armate) îndepărtând turiştii de această ţară sud-americană. Totuşi, pitorescul peisajelor, dar şi istoria şi farmecul locurilor atrag destui "nebuni", dornici de a-şi înscrie în panoplia turistică obiectivele de top din Columbia. Cam acestea ar fi principalele motive pentru care am inclus un circuit în Columbia pe lista cu idei de vacanţă pentru luna ianuarie.
19 - 20 ianuarie: Bucureşti - Bogota
19 ianuarie: Bucureşti 17.50 - 19.15 (Ryanair) Milano 10.30 (20 ianuarie) - 16.05 Miami 18.20 - 22.07 (American Airlines) Bogota
20 ianuarie: Bogota
Sosire şi cazare la hotelul NH Collection Royal Andino, 5 stele, preţ 108 euro/camera dublă/zi.
21 ianuarie: Bogota
Tur al capitalei columbiene. Turul începe în cartierul istoric La Candelaria,
unde vei admira Plaza de Bolivar şi cele mai importante edificii din Bogota. Aici se află statuia lui Simon Bolivar, primul monument public ridicat în capitala columbiană; Capitoliul, Palatul Cardenalicio (fostul palatul arhiepiscopal), biserica colonială El Sagrario, Casa del Florero (Casa Independenţei), Palatul de Justiţie, Palatul Lievano (Primăria oraşului),
Catedrala (a cărei construcţie a fost proiectată de călugărul Dominogo de Petres). De asemenea, se vizitează Muzeul Aurului, cu o colecţie de peste 36.000 obiecte din aur, lemn şi piatră care au aparţinut precolumbienilor. Turul continuă deasupra munţilor împăduriţi la Cerro de Monserrate,
o frumoasă biserică albă din 1657, iar la întoarcere se vizitează Muzeul Botero, situat într-un conac renovat în arhitectura colonială, aici aflându-se lucrările lui Fernando Botero, cel mai faimos artist contemporan din Columbia, dar tot aici se mai găsesc şi lucrări ale lui Picasso, Renoir, Dali sau Matisse.
22 ianuarie: Bogota - Pereira
Transfer de la hotel la aeroport, zbor intern Bogota - Pereira, la sosire transfer la hotelul Movich, 5 stele, preţ 91 euro/camera dublă/zi. Tur de oraş - Piaţa Bolivar, catedrala, lacul din parc, străduţele din centrul vechi cu magazine şi cafenele. Vei vedea poduri şi viaducte, dar şi unul dintre cele mai emblematice locuri din regiune - Castilla şi San Jose Haciendas.
23 ianuarie: Pereira - Cartagena
Dimineaţa, tur de 4 ore la Grădina Botanică şi Parcul Fluturilor. Grădina Botanică adăposteşte peste 500 de specii de plante şi peste 120 specii de păsări. Apoi, în Parcul Fluturilor se află peste 2.000 exemplare din peste 60 de specii, cu un colorit fabulos. Apoi, vei vizita micul orăşel Buenavista, unde vei putea participa la o degustare de cafea. La Hacienda San Alberto vei avea ocazia de a asista la întregul proces de realizare a cafelei.
După-amiază, transfer hotel - aeroport, zbor intern Pereira - Cartagena şi cazare în Cartagena la hotelul Holiday Inn Express Bocagrande, 4 stele, preţ 97 euro/camera dublă, mic-dejun/zi.
24 ianuarie: Cartagena
Un tur al oraşului în care vei putea admira Mănăstirea La Popa, construită în secolul al XVII-lea; Castillo de San Felipe de Barajas,
un vechi şi masiv fort  construit tot în secolul al XVII-lea pentru a proteja oraşul de invadatori. Apoi, vei putea vedea Mănăstirea San Pedro Claver, construită în onoarea călugărului cunoscut ca apostolul negrilor. Curtea mănăstirii, umbrită de numeroşi arbori, găzduieşte o serie de artefacte religioase precolumbiene.
25 ianuarie: Cartagena
Zi liberă în frumosul oraş de la malul Mării Caraibelor. Poţi explora pe cont propriu oraşul - şi să nu ratezi Palatul Inchiziţiei, zidurile oraşului, Muzeul Aurului, dar şi o plimbare cu caleaşca; îţi poţi petrece timpul la plajă sau poţi face o excursie la Chiava.
26 ianuarie: Cartagena - Bogota
Transfer hotel - aeroport, zbor intern Cartagena - Bogota, transfer şi cazare la Bogota la acelaşi hotel.
27 ianuarie: Bogota
Timp liber pentru a explora capitala şi a vedea sau revedea o parte dintre cele mai importante atracţii ale acestui oraş.
28 ianuarie: Bogota - Zipaquira - Bogota
Transfer la Zipaquira, unde vei coborî în minele de sare ale Muntelui Halite, pentru a admira catedrala sculptată în sare, un obiectiv turistic foarte popular, dar şi un loc de pelerinaj.
29 - 30 ianuarie: Bogota - Bucureşti
29 ianuarie: Bogota 7.50 - 11.45 Miami 17.05 - 8.30 (30 ianuarie) (American Airlines) Milano 12.30 - 15.50 (Ryanair) Bucureşti
Preţ: 641 euro/persoană, fără bagaj de cală pe segmentele Bucureşti - Milano şi Milano - Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu