sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Destinaţia săptămânii - Castelul Rundale (Letonia), cu Teron Intertur Câmpina

3 ţări, 3 capitale, 2 castele de vis şi o celebră staţiune la Marea Baltică, acesta ar fi genericul sub care am prezentat ofertă de excepţie CIRCUIT ŢĂRILE BALTICE 2017 a Agenţiei de Turism Teron Intertur Câmpina, partener Happy Tour. Aşa cum am promis, pe parcursul mai multor episoade voi prezenta principalele atracţii de-a lungul acestui circuit. Pentru această săptămână ne-am oprit la Castelul Rundale, una dintre destinaţiile turistice de excepţie din Letonia.
Pe drumul de la Riga spre Vilnius se va face un popas la Castelul Rundale, aflat în localitatea Pilsrundale, la 12 km vest de Bauska, o localitate aflată la 66 km de capitala ţării, Riga, şi la 20 km de graniţa cu Lituania.
Rundale este al doilea castel în stil baroc construit pentru Ducele de Courland, pe teritoriul care acum reprezintă Letonia, celălalt castel fiind Jelgava. Castelul a fost construit în două perioade 1736-1740 şi 1764-1768.
După realizarea sa, castelul a cunoscut diverse perioade de înflorire sau declin, printre elementele mai importante din istoria sa putând fi amintite: 1812 – a fost folosit ca spital pentru armata lui Napoleon, iar mai mulţi soldaţi care au murit aici sunt îngropaţi în parcul castelului, existând şi un monument în memoria lor; 1919 – castelul a ars parţial în timpul Războiului de Independenţă din Letonia; 1920 – a fost refăcut, preluat de Ministerul Agriculturii, iar o parte este transformat în şcoală; 1946 – în incintă este ameajat un depozit de cereale, iar sala de mese a fostului duce devine gimnaziu; 1972 – a fost înfiinţat Muzeul Palatului Rundale, începându-se rstaurarea sa, care a fost finalizată în 2014 şi a costat peste 8,4 milioane euro.
În prezent, Castelul şi domeniul Rundale reprezintă una dintre cele mai importante destinaţii turistice din Letonia, fiind utilizat uneori şi pentru cazarea unor oaspeţi notabili, în general, şefi ai statelor care vizitează această ţară.
Foarte bine pus în valoare din punct de vedere turistic, Castelul Rundale este considerat de mulţi un adevărat „Versailles al Ţărilor Baltice”, nu numai palatul propriu-zis, dar şi grădinile sale îndreptăţind o astfel de asociere.
Castelul propriu-zis, al cărui arhitect este acelaşi care are în „palmares” şi Palatul de Iarnă de la Sankt Petersburg, are trei aripi, două etaje şi 138 de săli şi camere dispuse pe o suprafaţă de aproximativ 7.000 mp. 
Cele mai apreciate repere interioare sunt Sala Tronului (sau Sala de Aur), 
dar şi Biroul de Porţelan, Sala Albă (sala de bal), 
precum şi dormitoarele.
Grădina Castelului Rundale este cea mai mare în stil francez din Ţările Baltice, iar primăvara este momentul ideal pentru a te putea bucura la maximum de explozia florală. 
În faţa castelului, spre grădină, pe mijlocul aleii principale tronează o fântână superbă, perfect integrată în peisaj. 
Din grădini nu lipsesc un sector dedicat trandafirilor, 
dar şi un labirint. O adevărată bijuterie a grădinilor este lacul, realizat pe firul unui canal artificial care înconjoară palatul. Pe malul său atmosfera este extrem de relaxantă.
Toate acestea le poţi vedea benficiind de oferta CIRCUIT ŢĂRILE BALTICE 2017 a Agenţiei de Turism Teron Intertur Câmpina, partener Happy Tour, despre care am scris pe larg aici.
Pachetul include:
- zbor Bucureşti - Tallin dus şi Vilnius - Bucureşti întors, cu compania Lufthansa, cu escale la Frankfurt; bagaj de cală 23 kg; taxe de aeroport
- transfer aeroport - hotel - aeroport
- 6 nopţi cazare, cu mic-dejun: 2 nopţi la Tallinn, 2 la Riga, 2 la Vilnius, în hoteluri de 3 stele, situate central
- transport autocar din Tallinn la Vilnius şi pe tot parcursul circuitului
- ghid vorbitor de limba engleză sau limba română pe tot parcursul circuitului
- intrări la castele Rundale şi Trakai.
Opţional:
- cină cu trei feluri (aperitiv sau supă, fel principal şi apă de masă) 6 seri - 90 euro/persoană
- cină cu două feluri (aperitiv sau supă, fel principal şi apă de masă) 6 seri - 74 euro/persoană.
Orar de zbor:
23 aprilie
Bucureşti 6.05 - 7.35 Frankfurt 9.45 - 13.00 Tallinn
29 aprilie
Vilnius 14.40 - 15.30 Frankfurt 20.35 - 23.50 Bucureşti
Preţ/pachet/persoană, în cameră dublă:
- 693 euro (grup 30-40 persoane)
- 748 euro (grup 20-29 persoane)
- 797 euro (grup 16-19 persoane)
Supliment single - 90 euro.
Cum te poţi înscrie?
Este extrem de simplu! Totul este să contactezi Agenţia de Turism Teron Intertur Câmpina, partener Happy Tour, şi o poţi face printr-una dintre următoarele variante:
- direct pe site-ul agenţiei, intertur.ro
- pa pagina de Facebook a Agenţiei Teron Intertur Câmpina
- telefonic - 0722.558.458; 0244.374. 373; 0723.455.555
- e-mail - turism@teron.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu