duminică, 22 ianuarie 2017

Destinaţia săptămânii - Vilnius, cu Teron Intertur Câmpina

3 ţări, 3 capitale, 2 castele de vis şi o celebră staţiune la Marea Baltică, acesta ar fi genericul sub care am prezentat ofertă de excepţie CIRCUIT ŢĂRILE BALTICE 2017 a Agenţiei de Turism Teron Intertur Câmpina, partener Happy Tour. Aşa cum am promis, pe parcursul mai multor episoade voi prezenta principalele atracţii de-a lungul acestui circuit. Astăzi - VILNIUS.
Aflat la confluenţa râurilor Neris şi Vilnia, oraşul Vilnius este cel mai mare din Lituania şi, pe nedrept, cel mai puţin vizitat dintre capitalele ţărilor baltice. Pe nedrept, pentru că are multe lucruri interesante de oferit celor care ajung aici.
Vilnius este capitala acestui teritoriu din anul 1323, atunci când Marele Duce Gediminas a mutat aici capitala de la Trakai. O statuie a Marelui Duce Gediminas se află în zona centrală.
Oraşul vechi – este înconjurat de ziduri de apărare şi a fost inclus din anul 1994 pe lista UNESCO. Majoritatea clădirilor erau în Evul Mediu din lemn, astfel că incendiile din 1513 şi 1749 au devastat această zonă. Cea mai mare parte a clădirilor au arhitectură din perioadele barocă şi clasică, dar cu exemple de renascentism şi gotic.
Ghetoul evreiesc – într-o zonă frumoasă, o clădire a breslelor meşteşugăreşti a fost transformată între 6 septembrie 1941 şi 24 septembrie 1943 în ghetou al evreilor.
Castelul Gediminas – situat în partea superioară a unui deal, castelul a fost între secolele al IX-lea şi al XIV-lea sediul Ducilor de Lituania, până la mutarea capitalei aici. La începutul secolului al XV-lea, castelul a fost reconstruit din cărămidă şi piatră. 
Zidul de apărare şi turnul (2 euro – intrarea) oferă cele mai bune privelişti asupra capitalei lituaniene.
Castelul Regal – situat în partea inferioară a aceluiaşi deal, acest castel reconstruit în stil baroc timpuriu oferă două trasee de vizitare: unul legat de dezvoltarea sa istorică şi arhitecturală şi un altul legat de sălile de ceremonie şi sala specială a trezoreriei; tariful este de 3 euro.
Catedrala – o catedrală din lemn a fost construită aici în anul 1251. Mai târziu, în 1387 a fost construită o catedrală în stil gotic, pentru ca actuala clădire, în stil clasic, să fie construită în perioada 1783-1801, dar s-au păstrat şi o serie de capele, inclusiv o frumoasă capelă barocă Saint Casimir, construită în anii 1623-1636.
Clopotniţa Catedralei – este un turn de 57m, construit în piaţa din faţa catedralei în secolul al XVI-lea, pe baza unui turn din zidul de apărare. Intrarea – 5 euro.
Castelul strâmb – este denumit astfel datorită formei sale neregulate, dată şi de relieful dealului pe care se află. Un episod celebru din istoria acestui castel a avut loc pe 4-16 septembrie 1390 atunci când a fost asediat într-un conflict între doi monarhi din Lituania.
Strada Scriitorilor – un loc pitoresc, cu lucrări mici, dedicaţii montate pe pereţi, dar şi diverse lucrări artizanale – ceramică, sculptură, sticlă sau pictură pe pereţi.
Palatul Prezidenţial – datează din secolul al XVI-lea, când a fost folosit ca Palat Espiscopal. Apoi a devenit reşedinţa guvernatorului, fiind vizitat de mari personalităţi, printre care şi Ţarul Alexandru I al Rusiei, regele Ludovic al XIII-lea, dar şi Napoleon. Din 1991 este sediul Preşedinţiei şi la fel ca la paletele regale, când stindardul este ridicat înseamnă că preşedintele este în palat.  
Schimbarea Gărzii are loc zilnic la ora 18.00, dar mai spectaculoasă este ceremonia de duminică la prânz, atunci când are loc ridicarea drapelului. Sunt disponibile tururi de vizitare a palatului, cu programare.
Primăria – a fost construită în anul 1432, dar în forma actuală se regăseşte din anul 1799, după ce a fost reconstruită de mai multe ori.
De asemenea, în Vilnius se mai pot vedea mai multe biserici, muzee, parcuri şi o serie întreagă de monumente şi statui, toate contribuind la un sejur extrem de interesant pe care îl poţi petrece în capitala Lituaniei.
Toate acestea le poţi vedea benficiind de oferta CIRCUIT ŢĂRILE BALTICE 2017 a Agenţiei de Turism Teron Intertur Câmpina, partener Happy Tour, despre care am scris pe larg aici.
Pachetul include:
- zbor Bucureşti - Tallin dus şi Vilnius - Bucureşti întors, cu compania Lufthansa, cu escale la Frankfurt; bagaj de cală 23 kg; taxe de aeroport
- transfer aeroport - hotel - aeroport
- 6 nopţi cazare, cu mic-dejun: 2 nopţi la Tallinn, 2 la Riga, 2 la Vilnius, în hoteluri de 3 stele, situate central
- transport autocar din Tallinn la Vilnius şi pe tot parcursul circuitului
- ghid vorbitor de limba engleză sau limba română pe tot parcursul circuitului
- intrări la castele Rundale şi Trakai.
Opţional:
- cină cu trei feluri (aperitiv sau supă, fel principal şi apă de masă) 6 seri - 90 euro/persoană
- cină cu două feluri (aperitiv sau supă, fel principal şi apă de masă) 6 seri - 74 euro/persoană.
Orar de zbor:
23 aprilie
Bucureşti 6.05 - 7.35 Frankfurt 9.45 - 13.00 Tallinn
29 aprilie
Vilnius 14.40 - 15.30 Frankfurt 20.35 - 23.50 Bucureşti
Preţ/pachet/persoană, în cameră dublă:
- 693 euro (grup 30-40 persoane)
- 748 euro (grup 20-29 persoane)
- 797 euro (grup 16-19 persoane)
Supliment single - 90 euro.
Cum te poţi înscrie?
Este extrem de simplu! Totul este să contactezi Agenţia de Turism Teron Intertur Câmpina, partener Happy Tour, şi o poţi face printr-una dintre următoarele variante:
- direct pe site-ul agenţiei, intertur.ro
- pa pagina de Facebook a Agenţiei Teron Intertur Câmpina
- telefonic - 0722.558.458; 0244.374. 373; 0723.455.555
- e-mail - turism@teron.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu