luni, 2 ianuarie 2017

Dublu city-break: Atena şi Lisabona

O modalitate de a petrece o vacanţă deosebită este cea a dublu city-break-urilor. Sau mai pe româneşte: câteva zile în două oraşe diferite, dar frumoase şi ofertante din punct de vedere turistic. Atena şi Lisabona au fost propunerile pentru o astfel de vacanţă pe lista cu idei de vacanţă pentru luna ianuarie.
Bucureşti - Atena
11 ianuarie: Bucureşti 13.45 - 15.30 Atena
Companie: Ryanair. Preţ: 26 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport în oraş sunt 35 km pe care îi poţi face în mai multe variante: cu autobuzul (X93, X95, X96, X97), cu metroul (linia 3 - 8 euro), cu trenul (călătoria durează o oră şi 34 de minute şi leagă aeroportul de Gara Centrală, dar şi de portul Pireu) sau cu taxiul (35 euro - ziua, 50 euro - noaptea).
Te poţi caza la hotelul Herodion, 4 stele, preţ 296 euro/camera dublă, cu mic dejun/3 nopţi.
De departe Acropole este cea mai cunoscută atracţie turistică a Atenei, locul unde realmente te întâlneşti cu istoria, dar şi de unde ai o panoramă senzaţională asupra oraşului. În afara obiectivelor legate de perioada antică a Eladei, merită Piaţa Syntagma, Grădina Naţională, dar rezervă-ţi timp şi pentru o plimbare prin cartierele Plaka, Monastiraki sau Thissio.
Atena - Lisabona
14 ianuarie: Atena 7.10 - 9.15 (Lufthansa) Frankfurt 13.25 - 15.30 (TAP) Lisabona
Preţ: 224 euro/persoană, cu toate taxele incluse.
De la aeroport sunt mai multe variante pentru a ajunge în centru, existând avantajul că aeroportul este destul de aproape de oraş - Aerobus (circulă la fiecare 20 minute, 3,50 euro/biletul), metroul (un bilet - 1,90 euro), alte autobuze (22, 44, 83, 704, 745, fiecare mergând în anumite zone, dar aproape toate trecând prin centru; 1,75 euro/biletul), dar şi taxiul este o variantă bună, costul unei curse până în centru fiind de 10 euro.
Te poţi caza la hotelul Holiday Inn Express, 3 stele, preţ 201 euro/camera dublă, cu mic dejun/3 nopţi.
Printre punctele de atracţie care nu ar trebui ratate se numără: Parcul Eduardo al VII-lea, zona Vasco da Gama (unde se află Oceanario, o telegondolă, un mall), Castelul Sao Jorge, pieţele şi străduţele din centrul vechi, Turnul Belem, Mănăstirea Jeronimos, Monumentul Descoperitorilor, Catedrala, Monumentul lui Isus (situat pe celălalt mal al estuarului râului Tejo, cu vederi impresionante asupra Lisabonei), superbele poduri, dar şi multe spaţii verzi. La el ca şi la Atena, câteva zile sunt total insuficiente, aşa că mai bine ar fi să nu alergi de la un obiectiv la altul, ci să te bucuri pe-ndelete de tot ce vezi.
Lisabona - Bucureşti
17 ianuarie: Lisabona 20.30 - 2.45 Bucureşti
Companie Wizz Air. Preţ: 45 euro/persoană, fără bagaj de cală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu