sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Dublu city-break: Munchen - Cordoba

Munchen şi Cordoba sunt două oraşe splendide, cu puncte de atracţie deosebite, fiecare având particularităţile sale, specificul său. În ciuda diferenţelor evidente, inclusiv climaterice, m-am gândit să "unim" cele două oraşe într-un dublu city-break, pe care l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna ianuarie.
Bucureşti - Munchen
25 ianuarie: Bucureşti 8.25 - 9.35 Munchen
Companie: Tarom. Preţ: 120 euro/persoană.
De la aeroportul din Munchen pentru a ajunge în oraş, cea mai bună variantă este cu trenul S-Bahn, liniile S1 sau S8. O călătorie durează 40 minute şi costă 9,20 euro.
Te poţi caza la hotelul Tryp City Center, 4 stele, preţ 215 euro/camera dublă/3 nopţi.
Munchen este un oraş care merită văzut. Piaţa sa centrală, Marienplatz, cu sediul Primăriei, care aminteşte de clădirea foarte asemănătoare din Bruxelles, dar şi cu o frumoasă catedrală, precum şi multe alte obiective aşteaptă să fie descoperite. Iubitorii automobilelor pot vedea Muzeul BMW, cei ai fotbalului Allianz Arena. În Munchen sunt numeroase alte muzee, parcuri, palate, un Arc de Triumf, iar o plimbare prin centrul vechi se poate transforma în ceea ce mulţi socotesc ca fiind cea mai apreciată atracţie turistică a oraşului, mai ales dacă vremea este bună, cerul senin şi - din loc în loc, printre clădiri - poţi vedea Alpii.
Munchen - Cordoba
28 ianuarie: Munchen 7.30 - 10.20 Madrid (Companie Iberia) transfer gară, Madrid 16.35 - Cordoba 18.17. Preţ total: 156 euro/persoană.
Te poţi caza la hotelul Eurostars Palace, 5 stele, preţ 244 euro/camera dublă/3 nopţi.
Punctul de maximă atracţie turistică din Cordoba este Mezquita, o impozantă catedrală-moschee, impresionantă mai ales la interior, datorită "pădurii" de coloane care susţin bolta. De neratat este şi Patio de los Naranjos, o curte interioară a portocalilor. De asemenea vechiul oraş oferă numeroase puncte de atracţie - cartierul evreiesc, podul roman, Calle de las Flores, zidurile vechiului oraş, dar şi Plaza del Potro ori Plaza de la Corredera. Dincolo de zidurile vechiului oraş ar merita văzute Palatul Viana şi medina Al-Zahra, îmbinarea între european şi maur conferind Cordobei o aură magică.
Cordoba - Bucureşti
31 ianuarie: Cordoba 7.29 - 9.15 Madrid, cu trenul, apoi transfer la aeroport, Madrid 12.15 - 17.10 Bucureşti (companie Tarom, preţ 93 euro/persoană).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu