sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Experienţă inedită în Gabon, la Cupa Africii pe Naţiuni la fotbal

În perioada 14 ianuarie - 5 februarie, în Gabon are loc ediţia 2017 a Cupei Africii pe Naţiuni, un prilej excelent de a vedea la lucru cele mai bune echipe de fotbal din Africa, dar şi o experienţă turistică inedită, Gabonul nefiind chiar în topul turismului mondial. Aşadar, motive suficiente pentru a include această competiţie sportivă pe lista cu idei de vacanţă pentru luna ianuarie.
Din programul competiţiei, am ales următoarele meciuri şi, implicit, următorul program pentru latura turistică a virtualei noastre călătorii în Gabon:
24 ianuarie, ora 20.00, Oyem: Maroc - Coasta de Fildeş
25 ianuarie, ora 20.00, Oyem: Uganda - Mali
28 ianuarie, ora 20.00, Franceville: sfert de finală
2 februarie, ora 20.00, Franceville: semifinală
4 februarie, ora 20.00, Port-Gentil: finala mică
5 februarie, ora 20.00, Libreville: finala
Astfel, programul acestui circuit inedit prin Gabon ar fi următorul:
22-23 ianuarie - Libreville
Te poţi caza la hotelul Radisson Blu Okoume Palace, 4 stele, şi să iei un prim contact cu capitala gaboneză.
23-27 ianuarie - Oyem
Oraşele africane în general au un aer aparte, pe care îl regăsim şi aici. Nu sunt importante atracţii turistice - două biserici, câteva artere comerciale. Este un centru al prelucrării pentru cacao şi cafea.
27 ianuarie - 3 februarie - Franceville
Este unul dintre cele mai dezvoltate oraşe din Gabon, iar printre reperele interesante pentru un turist se numără Biserica St. Hilaire (datează din 1899), o statuie a fostului preşedinte Omar Bongo (născut chiar în acest oraş), iar în apropiere se găsesc şi câteva cascade, cea mai cunoscută fiind Poubara.
3-5 februarie - Port Gentil
Este al doilea oraş ca mărime şi cel mai important port, fiind un centru pentru industria petrolului şi a prelucrării lemnului. Nici aici nu prea sunt obiective turistice (Biserica St. Louis, din 1927, precum şi o grădină zoologică), dar plimbarea pe străzi, prin zona centrală, prin pieţe, poate reprezenta o experienţă interesantă. În apropiere se află şi Cape Lopez, cel mai vestic punct al ţării.
5-8 februarie - Libreville
Odată reîntors în capitală, te poţi caza la acelaşi hotel, iar în timpul liber poţi să te plimbi prin zona centrală a oraşului. Cel mai bun lucru de făcut este o plimbare pe promenadă sau pe plajă, în briza oceanului, unde în câteva locuri se pot admira nişte statui uriaşe. Ar mai fi de văzut Centrul Cultural Francez şi poţi face o plimbare cu barca la Pointe Denis, o plajă cu o vedere panoramică superbă asupra malurilor capitalei.
Cum se ajunge în Gabon?
22 ianuarie: Bucureşti 6.55 - 9.05 Paris 10.35 - 17.25 Libreville
8 februarie: Libreville 23.45 - 6.50 (9 februarie) Paris 10.05 - 13.55 Bucureşti
Companie: Air France. Preţ: 1.182 euro/persoană, fără bagaj de cală pe segmentele Bucureşti - Paris şi retur.
De la aeroport, cea mai convenabilă variantă pentru a ajunge în oraş este taxiul. Între oraşele care găzduiesc meciuri de la această competiţie fotbalistică este de preferat să te deplasezi cu avionul, existând curse aproape zilnice şi la preţuri avantajoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu